Sabancı Holding'de görev değişimi !

Sabancı Holding'de görev değişimi !
Güncelleme:

Sabancı Holding, Genel Müdürü Mehmet Göçmen'in 31 Temmuz itibarıyla istifa ederek görevinden ayrıldığını duyurdu. CEO koltuğuna Cenk Alper'in atandığı açıklandı.

Sabancı Holding'den KAP’a yapılan açıklamada, CEO’luk görevine 1 Ağustos itibarıyla Cenk Alper’in atandığı belirtildi.

Mevcut durumda Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı olarak olarak görev yapan Alper’in CEO’luğun yanı sıra bu görevi de sürdüreceği belirtildi.

GÜLER SABANCI: BU ATAMA KURUMSAL YÖNETİM KÜLTÜRÜMÜZÜN GÖSTERGESİ

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “16 yıl önce aramıza katılan ve çeşitli üst düzey görevlerin ardından son iki yıldır Sabancı Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak Topluluğumuza katkı yapan Mehmet Göçmen'e teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

“Yeni Neslin Sabancı'sı” vizyonu ile çıktığımız yola yeni bir lider ile devam ediyoruz. Bu atama kararı, Sabancı Holding'i farklılaştıran, daha ileriye taşıyan kurumsal yönetim kültürümüzün sürekliliğinin de önemli bir göstergesidir. 1996 yılında Topluluğumuza katılarak, çeşitli yurtdışı ve yurtiçi sorumluluklar üstlenen Cenk Alper, tecrübeleri, teknoloji ve inovasyon odaklı bakış açısı ve vizyonuyla devam eden stratejik dönüşüm yolculuğumuza liderlik edecektir. Cenk Alper'in önümüzdeki dönemde tüm paydaşlarımıza daha fazla değer yaratacağına ve Topluluğumuzu daha da ileriye taşımaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Sabancı Holding'de görev değişimi ! - Resim : 1

CENK ALPER KİMDİR?

Cenk Alper, 1991 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede Makine Mühendisliği Yüksek Lisansı ve Sabancı Üniversitesi’nde MBA yaptı. Sabancı topluluğuna 1996 yılında, Beksa bünyesinde Proses Mühendisi olarak katıldı, Beksa bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2007 yılında Kordsa’ya Global Teknoloji Direktörü olarak atandı. Kordsa bünyesinde çeşitli üst düzey görevlerde bulundu, 2013-2017 yılları arasında da Kordsa CEO’su olarak görev yaptı. 2017 yılında Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı olarak atandı. Alper, bugünden itibarden Sabancı Holding’in Genel Müdürü oldu.