Sanayi üretimi rakamları açıklandı

Sanayi üretimi rakamları açıklandı
Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı sanayi üretimi açıklandı. Buna göre sanayi üretim endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda yüzde 40,7 yükseldi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2021 yılı Mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 42,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 20,9 arttı.

İşte TÜİK'ten yapılan açıklama:

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2021 yılı Mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %33,4, imalat sanayi sektörü endeksi %42,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %20,9 arttı.

Sanayi üretim endeksi yıllık değişim oranları (%), Mayıs 2021

Sanayi üretimi rakamları açıklandı - Resim : 1

Sanayi üretimi aylık %1,3 arttı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2021 yılı Mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %8,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi %1,1 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,7 azaldı.

Sanayi üretim endeksi aylık değişim oranları (%), Mayıs 2021

Sanayi üretimi rakamları açıklandı - Resim : 2

Sanayi üretim endeksi değişim oranları (%), Mayıs 2021

Sanayi üretimi rakamları açıklandı - Resim : 3
                                                                                                                                                                                         

AÇIKLAMALAR
* Yıllık değişimler, takvim etkisinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimini ifade etmektedir.
* Aylık değişimler, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki aya göre değişimini ifade etmektedir.