Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı

Milli Piyade Tüfeği Projesi'nde seri üretime geçilmesine karar verildi- Daha önce 2 tane sipariş edilen yeni nesil F-35 uçağından 4 tane, 6 ağır yük helikopterinden de 5 tane daha tedarik edilmesi kararlaştırıldı

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii İcra Komitesi, Milli Piyade Tüfeği Projesi'nde seri üretime geçilmesine karar verdi.

İcra Komitesi, gündeminde yer alan konuları görüşmek ve ilgili kararları almak amacıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Savunma Sanayii Müsteşarlığında toplandı.

Yaklaşık 4,5 saat süren toplantının ardından yapılan basın açıklamasına göre, toplantıda uydu fırlatma sistemi projesindeki gelişmeler değerlendirildi ve çalışmaların devamı yönünde karar alındı.

Müsteşarlıkça yürütülen Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi hakkında bilgi sunulurken, görüşmelere devam edilmesi kararlaştırıldı. 

Toplantıda Müsteşarlık tarafından değerlendirme çalışmaları tamamlanan çeşitli projeler de ele alındı. 

Bu kapsamda, Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde ön tasarım aşamasına geçilmesine, toplam 100 adet tedarik edilmesi planlanan yeni nesil F-35 savaş uçağından daha önce verilen 2 siparişe ek olarak 4 uçağın daha tedarik edilmesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhabere kabiliyetlerinin geliştirilmesine, Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) Projesi'nde seri üretime geçilmesine, daha önce alım kararı verilen 6 CH-47F-CHINOOK ağır yük helikopterinden 5 tane daha tedarik edilmesine karar verildi. 

Öte yandan, yürütülen projeler kapsamında ortaya çıkan ek ihtiyaçların karşılanması için Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı.