Alman otomotiv devine inceleme !

Alman otomotiv devine inceleme !
Güncelleme:

ABD'nin talebi üzerine Alman devi Daimler'in araçlarındaki emisyon işlemi incelemeye alındı.

ABD Adalet Bakanlığının talebi üzerine Alman otomotiv devi ve Mercedes-Benz'in ana kuruluşu Daimler, araçlarındaki emisyon işlemini inceleme altına aldı.

Daimler'den yapılan açıklamada, 15 Nisan'da ABD Adalet Bakanlığının  şirketten, "Amerika'daki araçlarının egzozlarındaki emisyon işleminin sertifika  ve kayıt süreçlerini incelemesini" talep ettiğini bildirdi.

Açıklamada, söz konusu talebin, ABD Adalet Bakanlığından gelen istek doğrultusunda şu ana kadar gizli tutulduğu ve Daimler'in Amerikalı otoritelerle  tam işbirliği halinde iç soruşturmayı gerçekleştirerek tüm gerekli eylemleri  alacağı belirtildi.

Şubat ayında, ABD'deki bir grup Mercedes-Benz sahibi, bazı dizel  araçlarının düşük hava sıcaklıklarında yasal emisyon seviyesinin üzerinde salınım  yaptığını iddia etmişti.

Perşembe günü de bir diğer Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) ile  ABD'li kurumlar, emisyon ölçümlerinde yanıltıcı yazılıma sahip olan VW dizel  araçların tamiri veya geri alımı konusunda prensipte uzlaşmıştı.

Geçen yılın Eylül ayında ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), VW'nin emisyon  testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40  kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu.