Ankara Ticaret Odası için Osman Gökçek aday

Ankara Ticaret Odası için Osman Gökçek aday
Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası'nda yönetiminin ardından kulislerde adı geçen Osman Gökçek başkanlık için aday olduğunu resmen açıkladı.

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) 8 yönetim kurulu ve 5 yedek yönetim kurulu istifalarını sundu. Hemen ardında Başkan Salih Bezci de istifa ettiğini açıkladı.

Kulisler hemen hareketlendi.

Adaylığını ilk açıklayan isim Osman Gökçek oldu.

Osman Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu. Oğul Gökçek halen Beyaz TV'nin Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor.

Osman Gökçek'İn ismi kulislerde geçiyordu. 

OSMAN GÖKÇEK O İDDİALARA YANIT VERDİ

Başkan adayı olan Osman Gökçek, ATO Yönetim Kurulu üyelerinin baskı sonucu istifa ettiği iddialarına Habertürk TV'de yanıt verdi; 

"Ben bu sürecin içerisinde olmaya ve nasip olursa başkanlık yarışı için aday olmaya karar verdim. Üyelere istifa için baskı yapıldığı iddialarını gerçek dışı buluyorum. Bu üyelerin kendi iradeleri var. Bunu kendilerine sormak lazım. 15 Temmuz sürecinden sonra sürekli istifa ile ilgili bir konuşma geçtiğini duyuyorduk. Kendi aralarında karar alıp istifa etmişler, burası 140 bin esnafın oy kullandığı demokratik bir sivil toplum kuruluşudur. Burada baskı ile karar verildiğini söylemek ATO üyesi 140 bin esnafa zarar verici bir konuşmadır.

"BU ÜLKENİN FERDİ OLMAMA ENGEL DEĞİL"

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanının oğlu olmam bu ülkenin bir ferdi olmama engel değil. Ayrıca ben ATO'ya seçilmiş bir meclis üyesiyim. Buraya seçilerek geldim. Burada bana oy atan birçok arkadaşım oldu ve meclis üyesi seçildim. Şimdi ise 188 üyenin oy atacağı yeni bir sürece gidiyoruz.  Bakarsınız yarın başkanlık için başka bir rakip daha çıkar. Bu içerisinde demokratik bir yarış olan bir süreç. Seçime 1 sene gibi bir süre var. Orada 140 bin esnaf gelip oy kullanacak. İnsanlar bu süreci zedelemek ve beni yıpratmak istiyor am yapabileceklerini sanmıyorum." 

Etiketler aday gökçek osman ATO