AVM'lerde dükkan kiraları liraya mı dönecek ?

AVM'lerde dükkan kiraları liraya mı dönecek ?
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide liranın kullanmasının gerektiğini vurguladı. Erdoğan AVM'leri örnek gösterdi ve kiralamanın dolar değil Türk lirası üzerinden olması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7. Boğaziçi Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan'ın gündemindeki konulardan biri de ekonomiydi. Erdoğan milli para biriminin ekonomide daha yaygın kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

AVM'leri örnek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan kiralamanın mutlaka Türk lirası üzerinden olması gerektiğini belirtti.

Erdoğan bu konuda şunları söyledi:

''15 Temmuz bu mücadelenin adı ve adresidir. Devletimiz iradesine canı pahasına çabalayacağını anlatmıştır. Biz uluslararasında hep birlikte altını devreye sokalım. Döviz baskısından piyasaları kurtaralım. Yerli para birimleriyle borçlanmanın yollarını arayalım. Dövizle borçlanmayı bırakalım. Hükümetimiz medya vs. sağolsunlar. Ama AVM'lerde vs hep döviz yoluyla kiralamayı seçiyorlar. Bunlarla ilgili gerekirse geçici bir düzenleme yapılır. Yerli para birimiyle bu süreci atlatmalıdır. Diğerinde emperyal mantık var. Öbür tarafta çırpınan battı batacak durumunda olan esnaf var. En sinsi işgal teşebbüsünü atlatan bu millet ekonomik baskılara karşı da kendisini müdafa edecektir.''
 

AA