Bakan 22 müjde birden verecek !

Bakan 22 müjde birden verecek !
Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 354 milyon lira tutarındaki 22 adet yatırım müjdesi ile Van'a geliyor.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Van programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 3 adet tesisin temelini atacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) tarafından yapımı tamamlanan bir adet tesis ile DSİ tarafından inşa edilen 19 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 Haziran Cuma günü Van'da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 269 milyon lira yatırım bedelli 23 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.

VAN'A 269 MİLYON TL'LİK 23 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 18.00'de Van Kinyas Kartal Kavşağı yakınında düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Pay Sulaması, Saray-Sırımlı Göleti Sulaması ile bir adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan Gürpınar Sulaması Sakalar Arkı Yenileme işi ile 18 adet taşkın koruma tesisini ve DKMP Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 100. Yıl Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de hizmete alacak.

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Van'da 3 aileye fenni arıcılık ve 3 aileye de manda yetiştiriciliği Orköy sertifikası verecek.

178 BİN 750 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 178 bin 750 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 1 ilçe merkezi, 31 köy, 7 mahalle, 1 yerleşim yeri ve 120 bin 340 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.

VAN'A SON 3 YILDA 794 MİLYON TL'LİK 42 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 25 Ekim 2014 tarihinde Vanlılara verdiği 440 milyon TL'lik 20 müjdeye ilave olarak 354 milyon lira yatırım bedeline sahip 22 müjde daha verecek. Böylece son 3 yılda Vanlılara toplam 794 milyon TL'lik 42 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahı, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ve 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

İHA

Etiketler Van veysel eroğlu