Bakü Avrupa Oyunları’nda ilk madalya Burcu Zemin’e

Bakü Avrupa Oyunları’nda ilk madalya Burcu Zemin’e
Güncelleme:

1. Avrupa Oyunları’nın yapıldığı kapalı spor salonunun yer döşemeleri Türk firması Burcu Parke tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda Avrupa ve Asya ülke liderlerinin konuk olarak katıldığı 1. Avrupa Oyunları’nın yapıldığı kapalı spor salonunun yer döşemeleri Türk firması Burcu Parke tarafından yapıldı.

12 - 28  Haziran 2015 tarihleri arasında Avrupa ülkelerinin katılımı ile Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de  düzenlenen 1. Avrupa Oyunlarında basketbol, voleybol, karate, tekvando, judo, güreş müsabakalarının yapılacağı 25.000 kişilik kapalı spor salonunun yer döşemeleri BURCU PARKE tarafından yapıldı.

1990 yılından bugüne yer döşemeleri sektöründe faaliyet gösteren Burcu Halı & Parke çeyrek asırlık geçmişinde Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Bakü Ramada Oteli, Borsa İstanbul, Akmerkez, Four Seasons Hotel, Likya World Hotel, Ağaoğlu, Tepe İnşaat, İnanlar İnşaat, Feryapı, Yüksel İnşaat gibi sektörünün lider firmalarının çözüm ortaklığı yanında 30 binden fazla müşteriye hizmet vermektedir.

Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Ukrayna, Rusya, Cezayir ve Kongo’nunda aralarında  olduğu 25’den fazla ülkeye de ürün ve hizmet ihraç ediyor.

1990 yılında %100  yerli sermaye ile kurulan BURCU HALI & PARKE; Avrupa’nın Pazar lideri olan  ITC CARPETS, CARUS Otel  halıları ve İtalya IMPERTEK SUPPORT dış mekan destek  ayaklarının TÜRKİYE DİSTRIBUTORLUGU’nü yapmaktadır.

1. Avrupa Oyunları için yapılan 18 tesisten biri  olan  kapalı  spor  salonunda; 90  dakika yangına dayanıklı calsiyum  sülfat özlü 2400 m2 CATENA markalı CBI/EUROPE  yükseltilmiş  döşemeleri İTALYA da üretildi ve montajı BAKÜ’de  gerçekleştirildi.

20 bin metreden fazla kablo, boru ve  klima  sistemi  geçişine  izin veren bu  sistem  sayesinde 1. AVRUPA OYUNLARI sorunsuz bir  şekilde  açıldı.  3  hafta  gibi  kısa bir  sürede  İtalya da üretilip BAKU ye  6  TIR ile  taşınan ürünler 60 günde  montajı  yapılarak teslim edildi.

Azerbaycan ülke tarihinin en büyük organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları'nda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 branşta madalya mücadelesi verecek. Müsabakalarda Türkiye'yi 191 sporcu temsil edecek.

Dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi önemli bir sınav verecek. Bazı branşlarda birincilik elde edenler olimpiyatlara doğrudan katılım hakkı, bazı branşlarda ise kota puanı toplayacak. 12 HAZİRAN da yapılan  Açılış töreninde, 6 bin gönüllü oyuncuyla Azerbaycan'ın ünlü kültür ve sanat insanlarının da yer aldığı gösteriler düzenlendi. Gösteride daha çok Azerbaycan tarih, kültür ve sanatı ön plana çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda Avrupa ve Asya ülke lideri ve üst düzey yetkili, açılış törenini izlemek için Bakü'ye geldi. Birçok ülke televizyonu açılış töreni ve müsabakaları canlı yayınladı. Avrupa Oyunları 17 gün sürecek ve 28 Haziran'da yapılacak kapanış seremonisi ile sona erecek.