Dev holdingin satışları 25 milyar TL'yi geçti

Dev holdingin satışları 25 milyar TL'yi geçti
Güncelleme:

Sabancı Holding'in konsolide satışları, 2016'nın ilk dokuz aylık döneminde 25 milyar 551 milyon liraya çıktı.

Sabancı Holding'in konsolide satışları, 2016 yılının ilk dokuz aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 25 milyar 551 milyon liraya çıktı.
 
Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, şirketin yılın ilk dokuz ayındaki net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 1 milyar 890 milyon liraya, toplam varlıkları 290 milyar 567 milyon liraya, toplam konsolide özkaynakları da 22 milyar 530 milyon liraya ulaştı.
 
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, "2016 yılının ilk dokuz ayında oldukça başarılı bir dönem geçirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Sabancı Holding olarak hedefimiz; faaliyet gösterdiğimiz her alanda hızlı büyümeyle içinde bulunduğumuz sektörlerdeki liderliğimizi korumaktır. Bu dönemde 3 milyar lira yatırım yaptık. Son beş senede yapılan yatırım miktarımız ise 22 milyar lirayı aştı" dedi.

Yatırımlarının büyük bölümünü Türkiye'ye yaptıklarını da belirten Kurtul, Sabancı Topluluğu'nun inovasyon ve AR-GE'deki gücünü daha da arttırmak ve faaliyet gösterdikleri her alanda daha fazla çalışıp daha fazla üreterek Türkiye'ye faydalı olmaya, paydaşlarına da daha fazla değer yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

Holding'in bankacılık faaliyetleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtul, Akbank'ın güçlü bilanço performansını ve aktif kalitesini korumaya devam ettiğini kaydederek, bu dönemde ekonomiye sağladıkları desteği geçtiğimiz yılsonuna kıyasla yüzde 9 büyüttüklerini, kredilerini ise 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar TL düzeyine çıkarttıklarını vurguladı ve ekledi:
 
"Aktiflerimizi yüzde 10 artırarak 277 milyar lira seviyesine ulaştırdık. Yılın ilk 9 ayında yüzde 10 artan toplam mevduatımız 164 milyar liranın üzerine çıktı. Bankamız 1 milyar TL vergi karşılığı ayırarak 3 milyar 682 milyon lira konsolide net kar elde etti. Bu dönemdeki sağlıklı büyümemizin bir başka göstergesi de sadece yüzde 2.2 seviyesinde tuttuğumuz takipteki kredi oranımız oldu."
 
Enerjisa'nın 2016'nın ilk dokuz ayında başarılı bir performans sergilediğini belirten Kurtul, Sabancı Holding'in enerji alanındaki faaliyetleriyle ilgili şunları söyledi:
"Enerjisa üretim, dağıtım ve satış faaliyetlerinden oluşan üç ana iş kolunda da başarılı çalışmalarını sürdürdü. Elektrik dağıtım ve satış alanlarında yatırımlarımız ve verimli operasyonlarımız ile hizmet kalitemizi önemli oranda iyileştirmeye devam ettik. Üretimde arz fazlası ve düşük elektrik fiyatları ile kendini gösteren zorlu pazar koşullarında, portföyümüzdeki yenilenebilir enerjinin önemli payı sayesinde verimliliğimizi ve performansımızı arttırdık. Bugün geldiğimiz noktada her 4 kişiden 1'inin enerjisini sağlayan Enerjisa, ilk dokuz aylık dönemde faaliyet karını geçen yılın aynı dönemine göre tek seferlik etkiler hariç yüzde 30'dan fazla artırdı."

Sabancı Holding Sanayi Grubu'nun faaliyetlerine de değinen Kurtul, "Sanayi Grubumuz önceki dönemlerde olduğu gibi 2016'nın ilk dokuz aylık döneminde de oldukça başarılı işlere imza attı. Özellikle Kordsa Global şirketimiz geçen yılın aynı dönemine göre FAVÖK'ünü (Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kâr) yüzde 25 artırarak 215 milyon liraya yükseltti. Satışları ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 1 milyar 403 milyon lira olarak gerçekleşti" dedi.

DHA

Etiketler Sabancı Holding