Fabrikasını kurdu dünyaya pazarlıyor !

Fabrikasını kurdu dünyaya pazarlıyor !
Güncelleme:

Kastamonu'da emekli öğretmen kurduğu sarımsak fabrikasında üretilenleri dünyaya pazarlıyor.

Kastamonu'da yaşayan emekli öğretmen Göksoy, kurduğu fabrikada işlenen sarımsakları, iç piyasanın yanı sıra Rusya, İtalya ve Almanya gibi ülkelere satıyor

Kastamonu'da yaşayan Muhittin Göksoy, öğretmenlikten emekli olduktan sonra kurduğu sarımsak işleme fabrikasında ürettiği ürünleri, iç piyasanın yanı sıra yurt dışında da pek çok ülkeye pazarlıyor. 

Kastamonulu Muhittin Göksoy, 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1990 yılında emekli oldu. Bir süre eşinin yetiştirdiği sarımsakları satan Muhittin Göksoy, "Taşköprü sarımsağı"nı dünyaya tanıtmak için 5 yıl önce bir işleme fabrikası kurdu.

Göksoy'un bugün 40 kişiye iş imkanı sağladığı fabrikasında işlediği sarımsaklar, hem iç piyasaya sunuluyor hem de Rusya, Almanya ve İtalya gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Göksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikayı kurmasında 7 yıl önce kaybettiği eşinin büyük emeği olduğunu söyledi.

Sarımsak sevdasının öğretmenlik yaparken başladığını belirten Göksoy, emekli olduktan sonra eşinin yetiştirdiği sarımsakları satarak az da olsa aile bütçesine katkı sağladığını anlattı.

Göksoy, şöyle devam etti:

"Eşimle hep konuşurduk, emekli olduktan sonra bir sarımsak fabrikası kuralım diye. Eşim köy kadınıydı, üretimi severdi, ama bugünleri görmek kısmet olmadı, yaşamını yitirdi. Ben ve 3 oğlum, eşimle kurduğumuz hayali gerçekleştirdik, fabrikayı kurduk. Fabrikamız Türkiye'nin en büyük entegre tesislerinden ama şu anda yüzde 25 kapasiteyle çalışıyor. İflas ertelemeleri nedeniyle alacaklarımızı alamadık. İnşallah bunları aşarak yolumuza devam edeceğiz. Fabrikamız, yıllık 2 bin ton sarımsak işleme kapasitesine ve 50 çeşit ürün işleme belgesine sahip."

Göksoy, 10 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikasının 3 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunduğunu belirterek, fabrikasını daha da büyüterek yüzlerce kişiye iş imkanı sağlamayı amaçladığını söyledi.

İşletmelerinin sarımsak üreten köylüler için de şans olduğunu ifade eden Göksoy, "Köylüler ürünlerini kolay şekilde bize ulaştırarak emeklerinin karşılığını alıyor. Gerek teknolojik, gerek fiziki yapısıyla fabrikamız Avrupa'da 5'inci, Türkiye'de ilk sıralarda ve kendi alanında ilk entegre tesistir." dedi.

AA