''Free-Shop'' kuralları değişti

''Free-Shop'' kuralları değişti
Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliğini yeniledi.

Yönetmelikle, bu mağazaları ve depolarını açmak için gerekli olan sermaye oranları artırıldı. Halen 500 bin lira olan ödenmiş sermaye şartı 1 milyon TL’ye çıkarılırken, kurumsal vergisinin ortalaması da 20 bin liradan 50 bin liraya çıkarıldı.

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, mağazalarda satılacak ürünlere sınırlama getirme yetkisine sahip olacak.

İMHA EDİLECEKLER

Artık free-shoplardaki parfüm ve kozmetik numunelerinin boş şişeleri birer aylık dönemler itibariyle, gümrük müdürlüğüne ibraz edilecek ve gümrük müdürlüğünün gözetiminde tutanak düzenlenerek imha edilecek.

3 GÜN ŞARTI KALDIRILDI

Yönetmeliğe göre, nakil vasıtaları sürücüleri ve hizmetlileri, sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yaparken, en fazla 100 cl’lik 1 adet alkollü içki ve en fazla 120 ml’lik 1 adet parfümü, sınır kapılarında açılan mağazalardan satın alabilecekler. Bakanlık yetkilileri bu sınırlamanın sadece “nakil vasıtaları” için geçerli olduğunu belirtirken; daha önce bu tür girişlerde free-shop alışverişi için geçerli olan “gittikleri ülkede en az 3 gün kalma şartınının” da kaldırıldığını belirtti.

YOLCULARI ETKİLEYEN BİR DURUM YOK

Yetkililer, diğer yolcu alışverişlerindeki free-shop alışveriş limitleriyle ilgili olaraksa, herhangi bir değişikliğin bulunmadığı bilgisini verdi.

Hürriyet