İmzalar atıldı ! ''Zırhlı Birlikler''in içinden geçecek

İmzalar atıldı ! ''Zırhlı Birlikler''in içinden geçecek
Güncelleme:

Ankara Etimesgut'ta 'Zırhlı Birlikler'den geçecek bulvar için protokol imzalandı.

Etimesgut Zırhlı Birlikler içinden geçerek Sabancı Bulvarı ile Bağlıca bölgesini birbirine bağlayacak bulvar için Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşen programda konuşan Milli Savunma Bakanı Işık, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili şunları söyledi:

"Fırat Kalkanı Operasyonu büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Bu noktada ÖSO'nun öncülüğünde Türk Özel Kuvvetlerinin desteğinde bu harekat yürüyor. Şuan da planlandığı gibi başarıyla sürüyor. El-Bab noktasında Türkiye'nin hassasiyeti herkesin malumu. PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değildir. Orada PYD'nin kesinlikle El-Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayallerinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler. Daha önceki denemelerinde nasıl bir karşılık aldıklarını hepiniz gördünüz. Bu noktada Türkiye'nin kararlılığı sürüyor. Bu harekat planlandığı gibi sürdürülüyor. Bundan sonra da planlanan şekilde icra edilmeye devam edilecek. Büyük bir başarı var, önemli gelişmeler var. İnşallah bu harekat hedeflendiği noktaya kadar sürdürülecek."

Sabancı Bulvarı ile Bağlıca bölgesini, Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçerek birbirine bağlayacak bulvar projesine ilişkin de konuşan Bakan Işık, "Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca Bulvarına bağlanması talebi önceden dile getirilen bir talepti. Etimesgut'taki Zırhlı Birliklerin taşınmasından hemen sonra durumu tekrar değerlendirdik ve hızlı bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediyemizin bu talebine olumlu cevap vererek, bu konudaki protokolü hazır hale getirdik. Bu araziler milletin arazisi. Milletin ortak ihtiyaçları için ve askeri gerekliliklerde göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyulan arazileri veriyoruz. Önemli olan Ankaralıların daha rahat ulaşım sağlamalarıdır. 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminden sonra aldığımız önemli kararlardan bir tanesi de İstanbul ve Ankara içerisindeki Zırhlı Birliklerin İstanbul ve Ankara dışına taşınmasını sağlamaktı. Bugün itibariyle bu taşınma tamamen gerçekleşmiş durumda. Şuan da İstanbul ve Ankara'daki birliklerimiz de yeni yerlerine intikal ettiler" dedi.

Gökçek: "Ben hayatta yalan söylemem"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın nüfusunun 5 milyon 270 bine, araç sayısının da 1 milyon 800 bine ulaştığını belirterek projeye ilişkin şunları söyledi:

"Özellikle doğu ve batı istikametindeki alternatifleri Ankara'da çoğaltmak için çalışıyoruz. Sabancı Bulvarı, geliyor dayanıyor ve öteye geçemiyor. Şimdi yapacağımız protokol ile Sabancı Bulvarını Bağlıca Bulvarına kadar bağlayacağız. Sabancı Bulvarından Bağlıca Bulvarına yeni açacağımız 4 kilometrelik yol ile bağlanacağız. Bu 4 kilometrelik yolu bu protokole müteakip önümüzdeki yaz aylarının sonuna doğru yetiştirmiş olacağız."

Gökçek'in katıldığı bir televizyon programında, "Sayın Baykal, Sayın Cumhurbaşkanımızdan gidip Meclis Başkanlığı'nı istemişti. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu vermedi. Anlıyorum ki, Baykal şimdi onun intikamını alıyor" sözlerine ilişkin Baykal'dan konuya ilişkin gelen, "Ankara Belediye Başkanı'nın bu son hezeyanına cevap vermesi gereken artık bizzat Sayın Cumhurbaşkanıdır" cevabını değerlendiren Gökçek, "Ben twitter'dan buna cevap verdim. O hezeyanı olduğu gibi kendisine iade ettim. Ben hayatta yalan söylemem. Söylüyorsam o doğrudur" karşılığını verdi.

İHA