İnşaat devinin patronları gözaltına alındı

İnşaat devinin patronları gözaltına alındı
Güncelleme:

Keten İnşaat'ın sahipleri Rıza Keten ve Selahattin Keten, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayetiyle ilgili gözaltına alındı.

Habertürk Gazetesi Muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre Keten İnşaat'ın sahipleri Rıza Keten ve Selahattin Keten ile bir firma çalışanı, organize suçlar şube ekipleri tarafından, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti kapsamında gözaltına alındı. Gözaltı işleminin dün akşam gerçekleştiği öğrenildi.

Öte yandan Sözcü gazetsinden Habip Atam'ın haberine göre cinayetin arkasından örgütsel bir yapı çıkması sebebiyle o soruşturma Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredildi. Organize Polisi cinayetle ilgili yeni delillere ulaştı. O deliller ışığında dün sabah yeni bir operasyon başlattı. Keten İnşaat’ın sahibi Rıza Keten, Selahattin Keten ve iki kardeşin bir çalışanı gözaltına alındı. Operasyonun devam ettiği öğrenildi. Şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AZMETTİRİCİ İDDİASIYLA TUTUKLANDILAR

Şişli Belediyesi'nin Darülaceze Caddesi üzerinde bulunan binasında 18 Temmuz 2016’da yaşanan olayda, Şişli Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş makamında tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü saldırgan Şenol Ş.’yi  gözaltına aldı. “Para istedim vermedi” diye  Şenol Ş., sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Ancak soruşturma genişetildikçe cinayetin basit bir saldırı olmadığı ortaya çıktı. İmar ve Şehircilikten sorumlu Başkan Yardımcısı  Candaş’ın inşaat rantına geçit vermediği için öldürüldüğü ortaya çıktı.  Araştırmalarda Keten İnşaat yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i “Azmettiricisini” iddialarıyla tutuklandı.

 

Habertürk & Sözcü