Kısa mesafe diye almayan taksici yandı

Kısa mesafe diye almayan taksici yandı
Güncelleme:

Ticari taşıt kullanım belgesi zorunluluğuyla birlikte, taksiciler artık kısa mesafe bahanesini de kullanamayacak.

Ticari taşıt kullanım belgesi olmayan taksi, minibüs ve servisçiler yeni yılla birlikte trafiğe çıkamayacak. 100 hizmet puanı cetveli üzerinden değerlendirilecek şoförlerin kısa mesafe bahanesine neşter vurulacak. Yolculara kaba davrananların puanı düşecek.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, "Ulaşım koordinasyon merkezi (UKOME) İstanbul'da şoförler için toplu taşıma aracı (ticari taşıt) kullanım belgesi şartı getirdi. Ticari taşıt kullanım belgesi ile hizmet kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmıştır. Uygulama ticari taksi, ticari minibüs ve servis araçlarını kapsamaktadır" dedi. Her önüne gelenin taksi, minibüs ve servis aracı kullanamayacağını, denetimlerin daha da artacağını belirten Yılmaz, ticari taşıt kullanım belgesinin kullanım süresinin iki yıl olduğunu söyledi.

ŞOFÖRLERE İKİ YILDA BİR EĞİTİM

Belgesi olan şoförlerin iki yılda bir eğitim alacağını belirten Yılmaz, "Tekrar eğitim sonrasında 5 kez üst üste başarısız olan adaylar 1 yıl süre ile bu belgeye yönelik başvuru yapamayacaklar ve ticari araçları kullanamayacaklar" diye konuştu. Ticari taşıtlarda çalışacaklar için şoför hizmet kalite puanı uygulamasına geçileceğini dile getiren Yılmaz, "Toplu taşıma aracı ticari taşıt kullanım belgesini ilk alımlarında 100 hizmet kalite puanı olarak belirlenmiştir. Kalite puanı, hizmet kalite kesintisi yaptırım cetvelinde yer alan ihlallere göre uygulanacak" ifadelerini kullandı. Projenin 1 Ocak 2017'de başlayacağınız söyleyen Yılmaz, yaptırım cetvelindeki maddeleri sıraladı: Araç kullanırken telefonla konuşmak, yolcuya kaba davranmak, sigara içmek, kısa mesafe yolcuyu almamak.

İHA