Kritik veri açıklandı ! Beklentinin altında

Kritik veri açıklandı ! Beklentinin altında
Güncelleme:

Sanayi üretimi Nisan ayında beklentinin çok altında gerçekleşti.

Türkiye genelinde mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Nisan ayında, bir önceki aya göre yüzde 1.1 azalırken, yıllık bazdaki artış yüzde 0.7 düzeyinde kaldı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Nisan ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü üretimi yüzde 5.0 ve imalat sanayi sektörü üretimi de yüzde 1.3 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü üretimi yüzde 1.8 arttı.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, aylık bazda en yüksek azalış yüzde 29.6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin üretiminde gerçekleşti. Bu azalışı, yüzde 13.6 ile mobilya üretimi ve yüzde 3.8 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) üretimi izledi.

Diğer yandan, aynı dönemde en yüksek artış yüzde 11.8 ile diğer ulaşım araçlarının üretiminde gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 2.6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin üretimi ve yüzde 2.0 ile içeceklerin üretimi izledi.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 3.7 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti. Yıllık bazda ise, madencilik ve taşocakçılığı sektörü üretimi yüzde 4.5 azalırken, imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 0.6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü üretimi yüzde 3.5 arttı.

DHA

Etiketler türkiye sanayi