Mavi'deki hisselerini satıyor

Mavi'deki hisselerini satıyor
Güncelleme:

Blue International Holding, Mavi'de yüzde 19.1 hisseye denk gelen paylarını satışa çıkardı.

Blue International Holding B.V., sahip olduğu Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki yaklaşık %19,1'ini temsil eden 9 milyon 507 bin 103 adede kadar B gruba payı yurt içi ve yurt dışında yerleşik yatırımcılara Borsa İstanbul A.Ş. Yıldız Pazar'da, toptan satışının gerçekleştirilmesi kapsamında Goldman Sachs International, Merrill Lynch Intemational ve İş Yatırım Menkul Değerler'i yetkilendirdi.

Şirketten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Söz konusu payların tamamıma satılması Halinde, Blue International Holding B.V.nin. Şirketteki pay sahipliği oranı %27,4 olacaktır. Satış İşleminin tamamlanmasının ardından, Şirket dolaylı pay sahiplerinden Turkish Private Equity Fund L.P'nin Şirket, sermayesinde herhangi bir dolaylı payının kalmaması ve dolaylı pay sahiplerimden (Şirket'in paylarının halka arzına ilişkin hazırlanan izahnamede tanımlandığı şekilde) Akarlılar AiIesi Üyelerinin Şirketteki dolaylı pav sahipliği oranının %27,4 olması planlanmaktadır.

Yukarıda belirtilen payların Borsada satışı kapsamında, İlgili payların borsada işlem gören tipe dönüşümü için Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş'ye başvuru yapılacaktır. Satış fiyatı ve alıcı listesi tahsisatın tamamlanması ve Borsa İstanbul A.Ş.den satışa ilişkin onayın alınmasının ardından ayrıca açıklanacaktır.

Akarlılar Ailesi üyelerinin satış sonrasında dolaylı olarak maliki bulunacağı tüm Şirket payları 365 günlük satmama taahhüdüne söz konusu olacaktır. Bu satmama taahhüdünün bir takım olağan istisnaları bulunmakla birlikte taahhüt Goldman Sachs International ve Merrill Lynch International'in izniyle kaldırılabilecektir."