Milyon Euro'luk yatırım Balıkesir'e geliyor !

Milyon Euro'luk yatırım Balıkesir'e geliyor !
Güncelleme:

Alman devi, 120 milyon Euro'luk yatırımını Balıkesir'e yapmayı planlıyor...

Uçak ve otomotiv sektörü için cam elyaf, kompozit, fiberglas üreten Alman devi Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor.

Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlayan Alman Preiss Daimler'in (PD Grup) Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss  Daimler, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

OSB'yi ve ardından Gökköy Lojistik Merkezi'ni gezen Daimler, OSB  Müdürü Mesut Eray, yönetim kurulu üyeleri Nazmi Yarış ve Bedri Kurtoğlu ile  Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'den bilgi aldı.

Daimler, kendisinin bin 200 hektarlık bir OSB alıp yönettiğini  belirterek, "Onun için bu konularda bilgim var. OSB'mizde 360 şirketimiz var. 13  bin kişi de çalışanlarımız var. Batı ve Doğu Almanya birleştikten sonra o yeri  alıp yeniden canlandırdım. Tekrar hayata geçirdik. Kendi inşaat şirketim vardı"  dedi.

Gördüğü kadarıyla Balıkesir'in gelişmiş bir OSB'ye sahip olduğunu  ifade eden Daimler, "Tabii su tesisatı hangi maddeleri temizleyebiliyor,  hangilerini temizleyemiyor bu ilgimi çeker. Gördüğüm kadarıyla sağ tarafımızda  daha boş alanımız var. Projemizde bir Türk ortağımız var. Projeyi gerçekleştirmek  için en önemli teşvikler bizimle.  Tabii ki ilgimi işçiler çekiyor. İşçi  bulabilecek miyiz? Almanya'dan bile iş arayanlar bize mektup gönderdi.  Balıkesir'de bir şeyler yapacağımızı duymuşlar." ifadelerini kullandı.

MALZEMEYİ SATMA KORKUSU YOK

Laboratuvardan üretime kadar büyük bir tesis kurmayı planladıklarını  vurgulayan Daimler, "Cam elyaf, kompozit, fiberglas üreteceğiz. Buraya ayak  basmamızın işçi noktasında önemi büyük. Malzemeyi satamayacağımız diye bir  korkumuz veya faktör yok. Ürettiğimiz ürünleri, Almanya, Amerika, Çin, Rusya'ya  uçak, otomobil ve spor sektörüne veriyoruz. Traktör kabininde kullanılıyor. Her  cep telefonunda 8 gram cam elyaf var. Milyarlarca telefon var." dedi.

Görüşmenin ardından Daimler'e, yöresel zeytinyağı hediye edildi.

AA