Mobilya sektöründe büyük kriz !

Mobilya sektöründe büyük kriz !
Güncelleme:

Mobilya sektöründe, üreticiler sünger bulmakta zorlanıyor.

Mobilya sektöründe sünger krizi yaşanıyor. Yurt dışından getirilen süngerin ham maddesine ulaşmada zorluk yaşandığı için sünger bulamadıklarını belirten üreticiler, bu durumun tüketiciye yüzde 12 civarında yansıdığını söyledi. Üreticiler, "Süngeri yüzde 47 zamlı alıyoruz. Eğer bu şekilde devam ederse birkaç ay içerisinde koltuk üretemeyeceğiz, sizler de oturamayacaksınız" dedi.

Mobilya sektöründe ana gündem maddesi sünger sorunu. Üreticiler, Almanya'da bir kimya fabrikasında çıkan yangın nedeniyle Türkiye'deki fabrikalarda sünger bulamadıklarını, alabildikleri süngerin de yüzde 47 zamlı olduğunu söyledi. Yaşanan durumun tüketiciye yüzde 12 yansıdığını kaydeden üreticiler, durumun bir an önce çözüme kavuşmasını talep etti.

"Hem zamlı hem de nakit almak zorundayız"

Üretici Kıyasettin Yük konuyla ilgili, "Ham madde sıkıntısından ciddi oranda etkilendik. Süngere zam gelince imalatta da satışta da zorlanıyoruz. İşler durduğunda biz de personel de sıkıntıya düşüyor. Çözüm bulunması gerekiyor. Bize Almanya'da süngerin ham maddesini üreten fabrika yandığı için bu sorun yaşandığı söyleniyor ama yeterli bir bilgi verilmiyor. Herkes şaşkın durumda. Sünger koltuğun üçte biridir. Dolayısıyla maliyet yükseliyor. Bu durum tüketiciye yüzde 12 oranında yansıyor. Bu sıkıntı 1 aydır var. Şimdi daha da kötüye gidiyor. Süngerleri hem yüzde 50'ye yakın zamlı alıyoruz hem de nakit vermezsek sünger alamıyoruz. İşlerimiz yarı yarıya düştü" dedi.

"Bugün sünger alsan yarın "yok" diyecekler"

Aynı zamanda Ege Mobilya Sanayi ve İşadamları Derneğinin (EMODER) kurucu üyesi ve başkan yardımcısı İmran Yük ise "En büyük sıkıntımız sünger fiyatlarındaki artış. Gelen zamlardan dolayı fiyat ayarı yapamıyoruz. Yarın ne olacağı belli değil. Şuan süngere yüzde 47 zam geldi. Sünger fabrikaları, Almanya'da bir fabrikanın yanması sonucu sorunun yaşandığını söylüyor. Süngerin ham maddesini bulmada sıkıntı olduğu için üretici fabrikadan bugün sünger alsa yarın "yok" diyecekler. Eğer bu şekilde devam ederse birkaç ay içerisinde koltuk üretemeyeceğiz, sizler de oturamayacaksınız" diye konuştu.

İHA

Etiketler mobilya sünger