Operasyon bitti, gözler şimdi o havalimanında

Operasyon bitti, gözler şimdi o havalimanında
Güncelleme:

Yüksekova'da terör nedeniyle aylardır hizmet veremeyen havalimanında seferlerin yeniden başlaması bekleniyor.

Hakkari Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle aylardır hizmet veremeyen Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin yeniden başlaması bekleniyor.

Yüksekova'da 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasında gözler, 10 aydır kapalı bulunan Selahattin Eyyubi Havalimanı'na çevrildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan en büyük yatırımlardan olan ve yapım aşamasındayken terör örgütü PKK'nın saldırılar düzenleyerek hizmete girmesini engellemeye çalıştığı havalimanında 5 Ağustos'tan bu yana uçak seferleri yapılamıyor.

102 MİLYON LİRA HARCANDI

Hakkari'de 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı  törenle hizmete açılmıştı.  İran ve Irak sınır kapılarının bulunduğu Hakkari'de, yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli havalimanının terör saldırıları nedeniyle hizmet verememesi, bölge ekonomisini de olumsuz etkilemişti.     

24 SAAT AÇIK TUTULUYOR

Kentte uçuşlar için sürekli açık tutulan, tüm personel ve ekipmanların hazır beklediği havalimanı çevresinde mevcut istinat duvarı ve tel örgülerin önüne güvenlik amacıyla 3 metre boyunda yeni duvar da kuruluyor. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, AA muhabirine, havalimanının ilçeye büyük bir hareketlilik getirdiğini ve ekonomik katkı sağladığını söyledi.Havalimanın hizmet verdiği süre zarfında ciddi bir yolcu sayısına ulaştığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:  "Havalimanı, Yüksekova'ya heyecan kattı. Bölge için büyük bir yatırımdır. Burada ciddi bir yolcu potansiyeli var. İran'dan gelen yolcu sayısı bir hayli fazladır. Öğrendiğimiz kadarıyla havalimanında herhangi bir sıkıntı yok, seferler başlatılabilir. Sayın Vali ve Kaymakamımızla havalimanına bir ziyaret gerçekleştirdik. O ziyaret sırasında da şunu gördük. Havalimanı sürekli hizmete hazır tutuluyor. Hizmet veren bir yer gibi tüm personel hazır duruyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan havalimanının bir an önce açılmasını istiyoruz. Yüksekova'nın buna ihtiyacı var. Bölgeyi hep birlikte kalkındıralım, canlandıralım."

Özdemir, havalimanının yeniden hizmete girmesiyle ilçenin ekonomik anlamda ciddi bir ilerleme kaydedeceğini sözlerine ekledi.