Özel güvenlik sektöründe dev açık !

Özel güvenlik sektöründe dev açık !
Güncelleme:

Özel güvenlik sektöründe 50 bin açık olduğu açıklandı.

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, özel güvenlik hizmetleri  sektöründe istihdam açığı bulunduğunu belirterek, "Sektörde şu an yaklaşık 300  bin çalışan var ama olması gereken 350 bin. Türkiye'de işsizlik var ama biz  çalıştıracak güvenlik görevlisi bulamıyoruz" dedi.

Kösereisoğlu, AA muhabirine yaptığı açılamada, özel güvenlik  görevlilerinin yaptıkları işle aldıkları maaş ve özlük haklarının orantısız olduğunu söyledi.

İnsanların özel güvenliklerden beklentilerinin çok fazla olduğuna  işaret eden Kösereisoğlu, "Diğer mesleklerde çalışanlar bir tehlike gördüklerinde  işi bırakabiliyorlar. Saldırının veya saldırganın ilk hedefi olan özel güvenlik  görevlileri ise başına bir şey gelirse bile üstüne gidiyor. Çoğu kişi 'bu paraya bu risk alınmaz' diye düşünüyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK VAR AMA..."

Söz konusu sektörde yaklaşık yüzde 15 istihdam açığı olduğuna dikkati  çeken Kösereisoğlu, "Sektörde şu an yaklaşık 300 bin çalışan var ama olması  gereken 350 bin. İstihdam edilen bu 300 bin kişi ise kalitesiz hizmet üretiyor.  Türkiye'de işsizlik var ama biz çalıştıracak güvenlik görevlisi bulamıyoruz."  diye konuştu.

Kösereisoğlu, uzun süreli çalışan bulabilmek için özel güvenlik  görevlilerinin haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Özel güvenlik hizmetinin kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette  olduğunu vurgulayan Kösereisoğlu, yasal düzenlemeler yapılırken çalışanların  haklarına da yer verilmesini istedi. Kösereisoğlu, "Özel güvenlik görevlilerinin  yetkisi, sorumluluğu ve eğitimi üzerinde çalışma ve düzenlemeler yapılıyor. Bu  kişilerin haklarının ne olması gerektiğinin de üzerinde durulması gerekir"  şeklinde konuştu.

Etiketler özel güvenlik