Perakende devi yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Perakende devi yüzlerce kişiyi işten çıkaracak
Güncelleme:

Birleşil Krallık'ın ikinci en büyük süpermarket zinciri Sainsbury's, 2016'da satın aldığı Argos'la departmanları da birleştirerek işten çıkarmalar yapacağını duyurdu.

Birleşik Krallık'ın ikinci büyük süpermarket zinciri olan Sainsbury's, yeni iş kesintilerinde yüzlerce işten çıkarma yapacağını duyurdu.

Dev süpermarket zinciri kesintilerin büyük ölçüde 2016'da satın aldığı Argos'un satın alınmasından dolayı, işletme entegrasyonundan kaynaklandığını belirtti.

Metro.co.uk'in haberine göre Sainsbury's'te toplamda 178 bin kişi çalışıyor. Süpermarkette ticari, perakende, finans, teknoloji, insan kaynakları gibi departmanların Argos'a ve Sainsbury's'e daha da entegre etme planları olduğu belirtildi.

Mart ayından beri üst düzey konumundaki çalışan sayısı 5'te bir düzeyinde azalmıştı. Daha önceden de şirket, 500 milyon sterlinlik bir tasarruf planı olduğunu açıklamıştı.

Şirket tam olarak kaç kişinin işini kaybedeceğini söylemeyi reddetti ancak tahminler yüzlerce kişinin işten çıkarılacağı yönünde.

BİR BİRLEŞMEDE 2018 YILINDA İSTENMİŞTİ

2018 yılının nisan ayında Sainbury’s, ABD’li perakende devi Walmart’ın iştiraki olan indirimli perakende zinciri Asda ile birleşme kararı aldığını duyurmuştu. Ancak İngiliz Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA),İngiltere’nin iki büyük süpermarket zinciri Sainsbury’s ve Asda’nın birleşmesine onay verilmediğini açıklamıştı.