Rus turist, akın akın Türkiye'ye geliyor !

Rus turist, akın akın Türkiye'ye geliyor !
Güncelleme:

Rusya'dan Türkiye'ye başlatılan charter uçuşlarda doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

Rusya Tur Operatörleri Derneği, Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarda doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını, biletlerin rekor hızda tükendiğini açıkladı.

Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) tarafından yapılan yazılı  açıklamada, Türkiye’ye yeniden başlatılan charter uçuşlara yönelik talebin yoğun olduğu belirtildi.

Rusya’nın bazı bölgelerindeki talebe yetişebilmek için fazladan  uçuşlar gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, Türkiye’ye yönelik charter  uçuşlarda doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığı, biletlerin rekor hızda  tükendiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rus turizm şirketlerinin  yetkilileri de Türkiye’de tatillerini geçiren turistlerden son derece olumlu  yorumlar aldıklarını, kendilerine iletilen herhangi bir şikayetin söz konusu  olmadığına dikkati çekti.

Rus turistlerin en fazla “her şey dahil” sisteminin geçerli olduğu 5  yıldızlı otellerdeki tatil paketlerine talep gösterdiği belirtilen açıklamada,  ekim ayı için de toplam kotanın yüzde 20’sinin satıldığı bildirildi.

Rus hükümeti 28 Ağustos’ta aldığı kararla, uçak krizinin ardından  getirilen Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırmıştı.