Rusya narenciyeyi Suriye'den alıyor

Rusya narenciyeyi Suriye'den alıyor
Güncelleme:

Rusya, Türk tarım ürünlerine ambargo uygulamasıyla birlikte oluşan açığı Suriye ile doldurmaya çalışacak.

Suriye, Rusya’ya narenciye göndermeye başladı. Lazkiye’den yola çıkan ve limonla portakaldan oluşan ilk parti, Novorossiysk kentine doğru yola çıktı.

Rusya’nın 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk tarım ürünlerine ambargo uygulamaya başlamasıyla oluşan açığı kapatmak için 700 binden fazla narenciye ihraç etmeye hazır olduğunu açıklayan Suriye, ilk adımı attı.

‘60 TON LİMON VE PORTAKAL GÖNDERİLDİ’

Lazkiye’de meyve-sebze ihracatından sorumlu Mirza Recep, Kasım 2015’ten bu yana 60 ton limon ve portakal gönderildiğini ve rakamın bu yıl daha da artacağını söyledi. Tahmini hesaplamalara göre Rusya’ya her ay 34 bin ton narenciye gönderilecek, son parti ise çok daha büyük olacak.

Diğer taraftan Sputnik’e konuşan Lazkiyeli üst düzey tarım yetkilisi Munzir Gerbek, “Rusya pazarının Suriye ürünlerine açılmasından mutluluk duyuyoruz. Böylece çok miktarda sebze ve meyve sevkiyatı yapmaya başlayabiliriz” dedi. Lazkiye’de 2015’te yaklaşık 1 milyon ton narenciye yetiştirildiğine dikkat çeken Gerbek, bunun da tüm limon ve portakalların yarısını kendilerinin yetiştirdiği anlamına geldiğini söyledi.

SURİYE TEKSTİL ÜRÜNLERİ DE SATACAK

Bu arada Suriye Sanayi Odası Başkanı Fares Çehabi tekstil ürünleri gibi malların da Rusya’ya ihraç edileceğini açıkladı.