Sabancı'dan sürpriz karar; yabancıya satılıyor

Sabancı'dan sürpriz karar; yabancıya satılıyor
Güncelleme:

Esas Holding’in ortak olduğu Peyman Kuruyemiş’i yabancılar alıyor. Bridgepoint, Peyman’ın tamamını satın almak için görüşmelere başladı.

Esas Holding'in iştiraklerinden Peyman Kuruyemiş'in tamamını yatırım fonu Bridgepoint Group satın alıyor. Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, 1995'te üç Eskişehirli firma tarafından kurulan Peyman, 2000'de ilk yatırımını yaptı. 2007'de Eskişehir'de 49 bin metrekarelik alanda bir tesis yapan Peyman, 2008'de Esas Holding ile ortaklık kararı aldı. Nisan ayında şirketin yüzde 30'u Sabancı ailesine ait Esas Holding'e satıldı.

CİROSU 300 MİLYON TL

DorLeo, Nutzz gibi markaları da bulunan Peyman'ı geçtiğimiz aylarda vitrine çıkardıklarını söyleyen Esas Holding'in Gıda Grubu Başkanı Babür Çelebi'nin verdiği bilgilere göre 7 yıl önce alınan Peyman, bu sürede 6 kattan fazla büyüdü. Şirketin geçen yıl cirosu ise 300 milyon lirayı aştı. Şirket, Japonya, Rusya gibi ülkelere de ihracat yaparken, dış satış toplam cironun yüzde 10'unu oluşturuyor. Sabancı ailesi, Peyman'ın yüzde 30'unu 11 milyon dolara satın almıştı. Peyman'ı satın almaya hazırlanan Bridgepoint ise 12 milyar euroluk bir fonu yönetiyor. BünyesindePegasus Havayolları, Airberlin, Medline, Ayakkabı Dünyası gibi markaları barındıran Esas Holding, 2014'te en büyük yatırımlarından birine imza attı ve özel sermaye fonu Actera ile UN Ro-Ro'yu ABD'li KKR'den satın aldı. Geçtiğimiz günlerde Esas Holding'in ortağı olduğu Mars Cinema Group'u da Güney Koreli CJ CGV adlı şirket 800 milyon dolara bünyesine kattı.