Sinema devinin yarısı Güney Korelilerin oldu

Sinema devinin yarısı Güney Korelilerin oldu
Güncelleme:

Mars Entertainment şirketinin yarısı Güney Korelilerin oldu.

Güney Koreli sinema devi Türkiye'nin en büyük sinema zinciri Mars Entertainment'tan bir ay içinde ikinci kez hisse aldı ve payını yüzde 50'ye çıkardı.

BusinessHT'nin haberine göre, geçen ayın başında Cinemaximum markası altında 710 gösterim mekanı bulunan Mars CinemaGroup'ın yüzde 38 hissesini alan Güney Koreli CJ Group, ikinci bir satın alma hamlesiyle şirketteki hissesini yüzde 50'nin üzerine çıkardı.

Bugün şirketten yapılan açıklamaya göre, grup sinema zincirinin yüzde 13'lük hissesini daha 85 milyon dolara satın alacak ve şirketteki toplam payını yüzde 51'e yükseltecek.

Nisan başında Güney Kore'nin en büyük sinema zinciri işletmecisi ortaklarıyla beraber Mars Entertainment Group'un yüzde 100'ünü 605 milyon euroya (688 milyondolar) aldığını açıklamıştı.

CJ Group ilk satın almayı sinema zinciri iştiraki CJ CGV aracılığıyla yapmıştı, yeni satın alma ise CJ E&M Corp üzerinden yapıldı. CJ CGV'nin ilk satın alma sırasında yaptığı açıklamada ismi açıklanmayan diğer ortakların da hisselerin yüzde 62'sini satın alacağı belirtilmişti.