THY kokpitinde bir ilk !

THY kokpitinde bir ilk !
Güncelleme:

THY'de çalışan bir Suriye vatandaşı pilot da yer alıyor.

Türk Hava Yolları (THY) kokpitinde yabancı pilotlar arasında bir Suriye vatandaşı pilot da yer alıyor. THY’nin Airbus 320 tipi uçaklarında ikinci pilot olarak uçan Khaldoun H. uçuş saatlerini tamamladığında kaptan pilot olacak.

Habertürk'ün haberine göre, Türkiye’de artık her sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de Suriyeliler var. Filosundaki 50 ülkeden 700’den fazla yabancı pilotla kokpiti adeta Birleşmiş Milletler’e dönen THY’de bir Suriyeli pilot da yer alıyor. Airbus 320 tipi uçaklarda ikinci pilot olarak uçan Khaldoun H. uçuş saatlerini tamamladığında kaptan pilot olacak.

THY’nin Suriyeli pilotu da diğer yabancı pilotlar gibi eğitim ve sınavlardan geçirildikten sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kriterlerine uygun olarak işe alındı. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılar birçok sektörde görev alıyor. Gaziantep’te sayıları 350 bini bulan Suriyelilerden kendi işyerini açarak patron olanların sayısı 800’e yaklaştı. 2016’nın ilk 9 ayında kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı 3382. Bu şirketlerin 1371’i Suriye, 218’i Irak, 213’ü İranortaklı.

Habertürk