Turizm sektöründe bayram havası

Turizm sektöründe bayram havası
Güncelleme:

Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne uzatılacağının açıklanması turizm sektöründe sevinçle karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığını bildirmesi turizm sektöründe bayram havası yarattı. Tatilin iki ay önceden açıklanmasının hem vatandaşın hem de turizmcinin planlama yapabilmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan sektör oyuncuları, bu bayram satışların bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 artacağını kaydetti. Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 750 bin kişinin paket turlarla tatile çıktığına dikkat çeken sektör yetkilileri, Kurban'da Ramazan'a oranla yüzde 25-30 arası bir artış öngörüyor. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre böylece iç turizmde bir ilk yaşanarak 1 milyon rakamının aşılmasını bekleniyor. Gelirin 1.5 milyar liraya, doluluk oranlarının ise yüzde 100'e kadar çıkacağı ileri sürülüyor.

KAPADOKYA DA DOLACAK

TUROFED Başkanı Osman Ayık, tatilin erken açıklanmasının çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, "Bu kararla birlikte otel dolulukları yüzde 100'ü yakalar" dedi. TÜROB Başkanı Timur Bayındır da bayramda 1 milyon kişinin paket turlarla tatile çıkacağını öngördüklerini ve yaklaşık 1.5 milyar TL'lik hacmin oluşabileceğini ifade etti. Bayındır, "Sahillerin yanı sıra sezonun başlayacağı Kapadokya, Karadeniz ve termal şehirleri Yalova, Afyon, Eskişehir'deki oteller de yüzde 100 dolulukları yakalar" diye konuştu.

FİYATLAR DAHA UYGUN OLACAK

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, bayramın okul öncesi son tatil olacağını belirterek, "Fiyatlar sezona göre daha uygun olur" dedi. Erkan, kontenjanlarının yüzde 50'sini sattıklarını ifade etti. Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Bora Genç de Kurban Bayramı paketlerine talebin geçen yıla göre yüzde 400 arttığını söyledi.

300 BİN KİŞİ PAKET TURLARLA YURTDIŞINDA TATİLE ÇIKACAK

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, bayramda 4 ila 7 günlük paketlerin ilgi göreceğini ifade etti. Onaran, "Vatandaş bu tatili bekliyordu. Çünkü karar açıklanmadan önce satışlarımız başlamıştı. Bayram kontenjanımızın yüzde 30'unu sattık" dedi. Geçen yıl 250 bin kişinin paket turlarla yurtdışına çıktığını aktaran Onaran, bu yıl sayının 300 binleri geçeceğini kaydetti. Tatilbudur.com Genel Müdürü Bülent Kuş da yurtdışı paket turlarda kapasitelerini geçen yıla oranla yüzde 40 artırdıklarını söyledi. Kuş, "Bu yıl yurtiçinde Belek, Side, Alanya, Bodrum, Marmaris, Çeşme ön planda olacaktır. Ayrıca kültür turlarına da ilginin artacağını düşünüyoruz. Yurtdışında ise İtalya, Belgrad, Paris ve Tayland ilgi görüyor" dedi.