Türk şirketten dev satın alma

Türk şirketten dev satın alma
Güncelleme:

Acıbadem Sağlık Grubu, Bulgaristan'da Tokuda Grup'un yüzde 100 hissesi ile City Clinic Grup'un çoğunluk hissesini satın aldı.

Acıbadem Sağlık Grubu, toplam 125 milyon euroluk yatırımla Bulgaristan'ın en büyük özel hastanesini bünyesinde bulunduran Tokuda Grup'un yüzde 100 hissesi ile City Clinic Grup'un çoğunluk hisselerini satın aldı.

Acıbadem'den yapılan açıklamada, söz konusu yatırımlarla birlikte Acıbadem'in dörthastane ve dört tıp merkeziyle Bulgaristan’ın en büyük özel sağlık hizmet sunucusu olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, Acıbadem Tokuda Grup'un yüzde 100 hissesini alırken; çoğunluk hisselerini aldığı City Clinic Grup'a ait kalan hisseler ise, şirketin stratejik ortakları tarafından yeni oluşumun operasyonlarının müşterek yönetileceği holdinge aktarılarak karşılığında holding hisselerinden pay verilecek.

Holding hisselerinin yüzde 23.5'i City Clinic Grup'a, yüzde 76.5'i ise Acıbadem Sağlık Grubu'na ait olacak.

Yatırımların Acıbadem'in Orta ve Doğu Avrupa ile Balkanlar'da gelişmekte olan önemli pazarlara odaklanma stratejisi kapsamında olduğunu belirten Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Bu son yatırımlarımızla Acıbadem, dört ülkede toplam 22 hastane ve 17 klinikle hizmet verir hale geldi... Bundan sonraki süreçte Bulgaristan, bölgenin sağlık turizmi açısından da cazibe merkezi haline gelecektir" dedi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre; Tokuda, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 550 yataklı bir hastane, bir tıp merkezi, bir klinik araştırma merkezi, bir eczane ve bir bakım evi işletiyor.

City Clinic ise, Sofya'da bir kardiyoloji ve bir kanser hastanesi olmak üzere iki hastane, Burgaz'da bir hastane, Varna’da ise bir tıp merkezi ile sağlık hizmeti veriyor.

Acıbadem, 2011 yılında da Makedonya Üsküp'de Sistina Hastanesi'ni bünyesine katmıştı.