Turkcell güvenlik nedeniyle dev zirveye katılmayacak

Turkcell güvenlik nedeniyle dev zirveye katılmayacak
Güncelleme:

Turkcell, Avrupa'daki en büyük GSM etkinliklerinden biri olan ''Mobil 360'' zirvesine güvenlik nedeniyle katılmayacak.

Avrupa'daki en büyük GSM etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ‘Mobil 360’ zirvesine güvenlik sorunlarından dolayı Turkcell katılmayacak. Turkcell'in CEO'su Kaan Terzioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tehdit seviyesinin bu düzeyde olmasından hareketle, Brüksel seyahatimizi iptal etmek zorunda kaldık" dedi. Terzioğlu'nun etkinlikte bir konuşma yapması bekleniyordu.

Dünyadaki mobil operatörlerin en büyük çatı örgütü olan GSMA, 3 Aralık’ta Brüksel’de 5G’nin geleceğinin konuşulacağı ‘Mobil 360’ zirvesi düzenleyecek. Ancak Paris saldırıları sonrası Brüksel’de de terör alarmı verilmesi bu zirveyi tehlikeye soktu. Düzenlenecek zirvenin ana konuşmacılarından biri olacak Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, Brüksel’deki terör alarmı sebebiyle programını iptal etti.

'DAHA GÜVENLİ BİR ZAMANI BEKLEMEK ZORUNDAYIZ'

Terzioğlu, GSMA yönetimine gönderdiği iptal yazısında şunları söyledi: “Brüksel’in en yüksek düzeyde terör alarmında olmasını endişe ile karşılıyoruz. Tehdit seviyesinin bu düzeyde olmasından hareketle, Brüksel seyahatimizi iptal etmek zorunda kaldık. GSMA Mobile 360 Europe’a katılmak ve endüstrinin bu değerli platformuna katkıda bulunmak konusundaki kararlılığımız ve çabalarımıza rağmen, Avrupa telekom sektörünün liderleriyle biraraya gelmek için daha güvenli bir zamanı beklemek durumundayız. Brüksel’in bir an önce güvenlik ve istikrara yeniden kavuşmasını temenni ediyoruz.”

2020 KONUŞULACAK

Konferansta mobil iletişim konusunda önde gelen şirketlerin üst düzey yöneticilerinin konuşma yapması bekleniyor. Fransız operatör Orange’ın Başkan Yardımcısı Pierre Louette, Telecom Italia CEO’su Marco Patuano ve çip üreticisi ARM’ın stratejisti David Maidment konferansa katılacak üst düzey yöneticiler arasında yer alıyor. Ancak ne bu kişilerin terör alarmı yüzünden zirveye katılıp katılmayacağı ne de zirvenin iptal edilip edilmediği henüz netlik kazanmadı. Eğer zirve iptal edilmezse gündem maddesi 5G olacak. Henüz net bir şekilde teknoloji belirlenmeyen 5G teknolojisi için mobil operatörler ve altyapı sağlayıcılar bir araya gelerek fikir alışverişi yapacak. Bu çerçevede ise frekans konusu gündeme gelecek. Mobil iletişim için uygun frekansların belirlendiği Dünya Radyo İletişim Konferansı’nda (WRC) belirlenen ve 5G’nin ana frekansı olacak 700 mHz, GSMA Mobile 360 konferansında konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Brüksel’de neler oluyor?

Paris saldırıları ile sarsılan Avrupa, aranan zanlılardan biri olan Salah Abdeselam’ı Belçika’da arıyor. Özellikle Brüksel’de terör alarmı verildi. ‘Yakın’ ve ‘çok ciddi’ bir tehdit olarak tanımlanan şehirde alarm seviyesini en üst düzeye çıkarıldı. Bu kapsamda asker sokağa indi, metro kapatıldı ve okullar tatil edildi. Halka, alışveriş merkezleri ve konser salonları gibi kalabalık yerlerden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Durumun herkes için çok zor olduğunun farkında olduklarını belirten Belçika Başbakanı Charles Michel, “Hayatı normal akışına döndürebilmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.