Turkcell'den Suriyelilere umut projesi

Turkcell'den Suriyelilere umut projesi
Güncelleme:

BM Forumu’nda Turkcell’in Suriyeli mülteciler için uyguladığı projeyi anlatan Terzioğlu “Onların geleceği bizim ellerimizde” dedi

Birleşmiş Milletler tarafından “2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en büyük insani trajedi” olarak tanımlanan Suriyelilerin insani durumu, bu yıl Genel Kurul gündemine taşındı. BM’nin bu tanımlamasına rağmen, Avrupa ülkeleri Suriyeli mültecilere kapılarını kapatırken, Türkiye’de sayısı 3.5 milyona varan Suriyeliler için hem devlet hem kuruluşlar gayret gösteriyor. Büyük göç hareketinin ele alındığı yüksek düzeyli toplantılardan biri olan BM Özel Sektör Forumu’nda, 1.2 milyondan fazla Suriyeliye hizmet veren Turkcell, iletişim sektörünü temsilen yer aldı ve Genel Müdür Kaan Terzioğlu tarafından bir sunum yapıldı. Terzioğlu, yaptığı konuşmada, Suriyeli mültecilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğu çözümleri anlattı ve katılımcılara “Suriyeli çocukların ve gençlerin geleceği bizim elimizde. Şimdi entegrasyonu konuşmanın zamanı” diye seslendi.  

GÖÇLE GÜÇLENİRİZ

Toplantı kapsamında 350 toplum liderine hitap eden Terzioğlu, “Tarih boyunca medeniyetler insanların göç hareketleri üzerine kurulmuştur. Bugün Birleşmiş Milletler’in de kabul ettiği gibi uluslar ve ekonomiler göçle zayıflamaz, aksine güçlenir. Avrupa bugün ne yazık ki göç dalgasının önünü nasıl keseceğini konuşuyor. Biz Türkiye olarak bu tartışmanın çok ötesine geçtik. En azından orta vadede bizlerle beraber kalacak yüzbinlerce Suriyeli genç ve çocuk için travmadan uzak, anlamlı bir yaşam şansının entegrasyondan geçtiğini biliyoruz. Biz de Turkcell olarak, bu perspektifle hareket edip ülkemizdeki Suriyelilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atıyoruz” dedi.

DÜNYA LİDERLERİ ‘MERHABA UMUT’U DİNLEDİ

Birleşmiş Milletler Özel Sektör Forumu’na GSMA’in davetlisi olarak katılan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nu, konuşmasını yapması için sahneye GSMA Genel Direktörü Mats Granryd davet etti. Turkcell’in Suriyeliler için yürüttüğü çalışmaları, son projesi “Merhaba Umut”u anlatarak dünya toplum liderleri gözünde farkındalık oluşturan Terzioğlu’nu dinleyenler arasında; oturumun açılışını yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aktör ve film yapımcısı Ewan McGregor gibi dünyaya yön veren isimler yer aldı. 

Arapça uygulama ve çağrı merkezi

Sayıları 3 milyonu çoktan aşan Suriyelilerin 1.2 milyonuna hizmet veren Turkcell, Türkiye’nin ilk Arapça çağrı merkezini Siirt’te açtı. Bu çalışmalarına ‘Merhaba Umut’ mobil uygulamasını ekleyen şirket, tüm operatörlerin Suriyeli müşterilerine de hizmet vermeye başladı. Turkcell Akademi’nin geliştirdiği ve dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçe’de en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebilecekler. Dil öğrenimi özelliğinin yanı sıra, Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabilecekler. Arapça uygulamanın özellikleri arasında, kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı, sağlık hizmetine nasıl ulaşılacağı, en yakın sağlık kuruluşları ve lokasyon bilgileri bulunuyor. Uygulama, geçtiğimiz hafta Android ve iOS uygulama dükkanlarında yerini aldı. Turkcell şimdi de Suriyelilerin barındığı kamplarda çocukların eğitim imkânlarına erişimini kolaylaştırmak için adım atacağını duyurdu.