Vestel ve Anadolu Isuzu da üretime ara veriyor

Vestel ve Anadolu Isuzu da üretime ara veriyor
Güncelleme:

Koronavirüs vaka ve ölüm sayısı arttıkça ekonominin demirbaş sektörlerinden de peş peşe kötü haberler gelmeye başladı. Vestel Elektronik ve Anadolu Isuzu corona virüsü salgını nedeniyle üretime ara veriyor.

Vestel ve Anadolu Isuzu Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda açıklama yayınlayarak üretimi geçici olarak durduklarını açıkladı.

Vestel bir hafta

Vestel 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara vereceğini duyurdu. Vestel Beyaz da aynı tarihler arasında üretime ara vereceğini bildirdi.

Şirketin açıklaması şöyle: “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve en büyük pazarımız olan Avrupa’nın salgının yeni merkezi haline gelmesi ve buna bağlı olarak yurt dışı müşterilerimizden gelen sipariş erteleme talepleri nedeniyle, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden Şirketimiz, 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara verecektir. Üretim dışında kalan faaliyetlerimiz ise alınan çeşitli sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam edecektir.”

Anadolu Isuzu dokuz gün

Anadolu Isuzu üretim faaliyetlerine 30 Mart’tan başlamak üzere dokuz gün süreyle ara verilmesi kararlaştırdı.

Şirket ayrıca 1 Nisan – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında kısa çalışma yapılması için başvuru yaptı.

Şirketin açıklaması şöyle: “Üretim dışında kalan operasyonlar şirketimizin İş Sürekliliği Planı ve çalışanlarımızın sağlığına yönelik tedbirler çerçevesinde devam edecektir. 1 Nisan – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında kısa çalışma yapılması için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulmuştur.”