Volkswagen skandalı onları da yaktı !

Volkswagen skandalı onları da yaktı !
Güncelleme:

Volkswagen, üst düzey yöneticilere verilecek ikramiyeleri düşürüyor.

Egzoz emisyon skandalıyla çalkalanan Volkswagen Grubu'nun (VW), üst yöneticilerine ödediği milyon Euro'luk ikramiyeleri kırpma kararı aldığı bildirildi.

Reuters haber ajansı, gizli kaynağı dayandırarak verdiği bir haberde, VW'nin üst yöneticlere ödediği ikramiyeleri ciddi ölçüde azaltacağını yazdı. VW'nin en büyük ikinci hissedarı Aşağı Saksonya Eyaleti ile şirketin en güçlü işçi temsilcileri, üst yöneticilerin ikramiyelerinin tamamen kaldırılması veya kesilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Şirketin 2014 raporlarına göre VW, 9 üst yöneticisine toplam 70 milyon Euro ödedi. Bu rakam geçen sene üst yönetcilerine 37 milyon Euro ödeyen rakip Daimler'in nerdeyse iki katına denk geliyor. Reuters'e konuşan gizli kaynak, VW'nin Denetleme ve Yönetim Kurulu'nun hâlihazırda ödemelerde kesintileri öngören modelleri tartıştığını söyledi. İki kurulun "Şirketin şu anki durumunda üst yöneticilerin ücretleri konusunda örnek gösterilmesi gerekiyor." diyerek uzlaştığını da sözlerine ekledi.

Geçen hafta şirketin üst yöneticilerine ödenen ikramiye konusunda anlaşmazlık çıktığını iddia eden Der Spiegel dergesi, eski VW Finans Genel Müdürü ve şimdiki Denetim Kurul Başkanı Hans Dieter Pötsch’un görev değiştirmesiyle yaklaşık 10 milyon Euro tazminat aldığını yazmıştı. Milyar Euro'luk ceza ve tazminatla karşı karşıya olan VW'nin devam eden krize rağmen üst yöneticilerinin ikramiyelerden vazgeçmemesi ise kamuoyunda ciddi bir şekilde eleştirilmişti. Pazartesi günü ikramiyeleri görüşmek için bir araya gelen VW yönetim ve denetim kurul üyeleri artan baskılara rağmen, ücret ve ikramiyeleri kırpma konusunda uzlaşamamıştı.

Salı günü sağlanan mutabakatın ise 22 Nisan'da Denetleme Kurulu tarafından onaylanması ve 28 Nisan'da yayınlanacak yıllık raporda yer alması bekleniyor.