Yıldız Holding düğmeye bastı !

Yıldız Holding düğmeye bastı !
Güncelleme:

Yıldız Holding, Londra merkezli kurduğu Pladis şirketi ile uluslararası pazarda rekabet gücünü arttırmayı hedefliyor.

Godiva çikolata ve McVitie's bisküvilerinin sahibi Yıldız Holding, uluslararası piyasalar ve yatırımcılara daha yakın olabilmek için Londra merkezli kurduğu Pladis şirketi ile, holdingin uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Pladis isminin verildiği yeni şirketin tamamı şimdilik Yıldız Holding'e ait. Bununla beraber Pladis üç veya dört yıl içerisinde Londra'da halka açılarak bir FTSE 100 şirketi haline gelebilmeyi planlıyor.

Şirketin CEO'su Cem Karakaş, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Pladis küresel bir şirket ve Londra küresel bir şehir" diyerek, Pladis'in Londra Borsası'ndaki en önde gelen atıştırmalık yiyecek hissesi olmayı hedeflediğini belirtti.

"Bence piyasada bir kıtlık var" diyen Karakaş, halka arzın ne kadar büyüklükte olacağı hakkında detay vermedi. Fakat Yıldız Holding, Ülker'de olduğu gibi hisselerin çoğunluğuna sahip olmayı istiyor.

Pladis geniş bir yatırımcı ağı çekerek yıllık yüzde 17 büyüme hedefiyle sektörün en büyük yıllık satış oranını yakalamayı amaçlıyor.

Şirketin planları arasında İngiltere'de yeni kek ürünleri piyasaya sürmek, McVitie's markasını küresel bir marka haline getirmek, ABD'de satışları artırmak ve Ortadoğu veAfrika gibi bölgelerde büyümek bulunuyor.

Yıldız'ın Godiva çikolataları ile Ülker ve United Biscuits firmalarını tek çatı altında birleştirme amacı yeni ürünlerin dağıtımı ve gelişimini daha verimli hale getirebilmek.