Ziraat Odası Başkanı makam aracını sattı

Ziraat Odası Başkanı makam aracını sattı
Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, odanın borçlarını ödemek için makam aracını sattı.

Geçen ay yapılan kongreyle göreve seçilen Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, odanın 516 bin lira borcu olduğunu açıklamıştı. Başkan Şahin, borçları ödemek için daha önceki yönetim tarafından banka kredisiyle satın alınan 2015 model makam aracını 92 bin 400 TL'ye ihale usulü ile sattıklarını söyledi.

"KURUMUM BORÇ İÇİNDEYKEN BÖYLE BİR ARACA BİNEMEM"

Şahin, odanın makam aracına ihtiyacının olmadığını belirterek, "Odanın fazladan parası olmadan krediyle alınmış olan lüks makam arabasının satışını gerçekleştirdik. Kurumumuz borç içindeyken böyle bir araca binemezdim. Çiftçilerimizin emeğini alın terini fazladan faiz ödeyerek ziyan etmenin bir anlamı olmadığını ve bu satışla bir nebze de olsun ödemeler konusunda rahatlattık" dedi.

"MAKAM ARACINA DEĞİL, ÇİFTÇİNİN SORUNUNU ÇÖZMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Satış sürecinde gerek yönetim gerekse mecliste üyelerinin böyle bir karar alınmasında yardımcı oldukları için tüm çiftçiler adına teşekkür eden Şahin, "Benim makamımdan önce çiftçinin makamını düşünmemiz gerekiyordu. Elde edilen gelirle aracın 82 bin TL'lik borcunu kapattık. Böylelikle odamızı büyük bir yükten kurtardık. Bizim makam aracına değil, çiftçinin sorunlarına çözüme ihtiyacımız var" diye konuştu.