Sığınmacılar için kesenin ağzı sonuna kadar açıldı

Sığınmacılar için kesenin ağzı sonuna kadar açıldı
Güncelleme:

Türkiye'de sığınmacıların sağlık giderleri için halkın bütçesinden sadece bu yıl harcanacak para 4 milyar 90 milyon lirayı aştı.

Devlet tarafından halkın bütçesinden ayrılıp, sağlık giderleri karşılanan sığınmacılara sene başında 2 milyar 840 milyon 680 bin lira bütçe konulmuştu. Yüksek doğum oranlarıyla dikkat çeken sığınmacılara bu bütçe yetmediği için hükümet ek bütçeye 1 milyar 250 milyon liralık ek ödenek koydu.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, ek ödenekle birlikte sığınmacıların sağlık giderleri için halkın bütçesinden sadece bu yıl harcanacak para 4 milyar 90 milyon lirayı aştı. 

1.6 MİLYARLIK EK HARCAMA
Ek bütçe yasa teklifine göre, Göç İdaresi Başkanlığı'na bu yıl için tahsis edilen 4 milyar 494 milyon liralık toplam ödeneğe 1 milyar 645 milyon lira daha ilave edilecek. Böylece idarenin yabancılar ve sığınmacılar için yapacağı harcama bütçesi toplamda 6 milyar 139 milyon liraya çıkarken bu paranın 4.1 milyar lirası yabancıların sağlık giderleri için harcanacak.

4 MİLYONDAN FAZLA SIĞINMACI VAR
İçişleri Bakanlığı'nın resmi verilerine göre, Türkiye genelindeki toplam sığınmacı sayısı, 4 milyon 80 bin civarında. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var" demişti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler raporuna göre, dünya genlinde 100 milyondan fazla sığınmacı bulunuyor. Türkiye dünyada en fazla mülteciye sahip ülke konumunda.

Sözcü