Sofuoğlu devreye girdi, motosiklette ÖTV sıfırlandı

Sofuoğlu devreye girdi, motosiklette ÖTV sıfırlandı
Güncelleme:

TBMM'de masasının üzerine ayaklarını uzatarak gündem olan AK Partili Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun girişimiyle motosikletten alınan ÖTV oranı 31 Mart yerel seçimlerine kadar sıfırlandı.

Hükümetin yerel seçimler öncesinde ekonomiyi canlandırmak için attığı vergi adımlarının ardı arkası kesilmiyor. Beyaz eşya ve konutta KDV oranlarının düşük tutulması Mart ayının sonuna kadar devam edecek.

YÜZDE 8 ALINIYORDU

Türk vergi sisteminde pek çok tuhaflık olduğu gibi taşıtların vergilendirilmesinde de bir tuhaflık var. 21. yüzyılda vergi sistemimize göre taşıta binmek ‘özel tüketim’ olarak algılanıyor. Otomotivdeki ÖTV oranlarında yapılan indirimin ardından motosikletin ÖTV’sinde de indirim yapıldı. 250 cc’nin altındaki motorların ÖTV’si yüzde 0’a çekildi. Motosikletlerde ÖTV yüzde 8 olarak uygulanıyordu.

Motosikletlerde yapılan geçici ÖTV indiriminin arkasından ise dünyaca ünlü motosiklet şampiyonu AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu çıktı. Sofuoğlu en son Meclis’teki odasında ayaklarını uzattığı fotoğrafı ile gündem olmuştu. Sofuoğlu tepkilerin ardından fotoğrafı silmişti.

Kenan Sofuoğlu'ndan TBMM'den tepki çeken paylaşımKenan Sofuoğlu'ndan TBMM'den tepki çeken paylaşım

SOFUOĞLU: MOTOSİKLETÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

AK Parti Sakarya Milletvekili Sofuoğlu’nun Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan açıklamasına göre, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yapılan ÖTV açıklaması motosikletçilerin yüzünü güldürdü. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde Bakanımız Berat Albayrak bizi ilgiyle karşıladı. Kendilerine ve Bakan yardımcımız Dr.Nureddin Nebati beye tüm motosiklet camiası adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu'nun danışmanı görevinden ayrıldıKenan Sofuoğlu'nun danışmanı görevinden ayrıldı

Seçiniz...