Solucan Gübresi Üretimi İçin Avukatlığı Bıraktı

Solucan Gübresi Üretimi İçin Avukatlığı Bıraktı

Avukatlığı bırakıp Gölbaşı'nda açılan girişimcilik kursuna katılan Demir, memleketi İzmir'de solucan gübresi üretimini hedefliyor- Demir: "Avukatlıktan ayrılıp solucan gübresi üretimi yapmak istediğimi çevremdekilere anlattığımda farklı tepkiler gördüm. G

ANKARA (AA) - Avukatlık mesleğinden ayrılıp Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursuna katılarak sertifikasını alan Elvan Demir, İzmir'de solucan gübresi üretmeyi hedefliyor.

Demir, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde düzenlenen girişimcilik kursuna katıldı.

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut'tan sertifikasını alan Demir, memleketi İzmir'de solucan gübresi üretimi alanında faaliyet gösterecek.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internette Balıkesirli bir üreticinin KOSGEB desteği ile solucan gübresi üretimine başladığını okuyunca Gölbaşı'nda açılan girişimcilik kursuna katıldığını söyledi.

Solucan gübresi üretimini memleketi İzmir'de yapacağını belirten Demir, şöyle konuştu:

"Tarımla uğraşıyoruz. Narenciye üreticisiyiz. Organik gübrenin tarıma olan katkısında gelecek nesilleri, insanımızı faydalandırmanın beni büyüleyen yanı, topraklarımızın kimyasalla kirlenmiş olması. Tarımdaki ürünlerin kalitesi, tatsızlığı beni organik gübreye ve organik gübrenin üretimine yönlendirdi. Toprağa katkısını keşfettikten sonra solucanlara bakış açım da değişti. Bir an önce onları besleyip bu gübreyi topraklara kavuşturmak istiyorum. Çevremdeki üreticilere kendilerinin de bu gübreyi üretebileceğini öğretmek istiyorum. Solucan gübresi üretiminin yaygınlaştırılması için elimden geleni yapmak istiyorum."

Demir, solucan gübresi üretiminin maliyetinin üretim şekline göre değiştiğini aktardı.

Türkiye'de bu ekonomik faaliyetin yeni gelişmeye başlandığını ifade eden Demir, "Türkiye'de bunu ciddi anlamada yapan 15 firma var. Bu işi kurup gelişme aşamasında olan 100-150 firmadan bahsediliyor. Avukatlıktan ayrılıp solucan gübresi üretimi yapmak istediğimi çevremdekilere anlattığımda farklı tepkiler gördüm. Genelde destek oldular" ifadesini kullandı.