Spk Haftalık Bülteni

Spk Haftalık Bülteni

İSTANBUL (AA) - İş Finansal Kiralama, 1 milyar 500 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.SPK haftalık bültenine...

İSTANBUL (AA) - İş Finansal Kiralama, 1 milyar 500 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

SPK haftalık bültenine göre, İş Finansal Kiralama 1 milyar 500 milyon liralık, Teknik Yapı Teknik Yapılar Sanayi ve Ticaret 250 milyon liralık, AE Arma Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt ve Ticaret 150 milyon liralık, Aktif Yatırım Bankası 100 milyon liralık, Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret 100 milyon liralık borçlanma aracı ihracı, Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret 4 milyon 331 bin 330,83 liralık bedelsiz sermaye artırımı, Taze Kuru Gıda Sanayi ve Ticaret ise 109 bin 556,06 liralık bedelli sermaye artırımı için kurula başvurdu.

SPK, Lider Faktoring'in 200 milyon liralık, Koç Finansman'ın 195 milyon liralık ve Vera Varlık Yönetim'in 80 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

- Suç duyurusu ve idari para cezaları

Kurul, İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret'in şirket paylarında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle HYGrup İnşaat Nakliye Otomotiv Turizm Gıda Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne 24 bin 672 liralık, 2 gerçek kişiye de toplam 98 bin 688 liralık para cezası uygulanmasına karar verdi.

İntegral Menkul Değerlere 26 bin 49 liralık para cezası verilmesini kararlaştıran SPK, Ata Yatırım Menkul Kıymetler'e 20 bin 389 liralık, Osmanlı Menkul Değerlere de 40 bin liralık para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK, Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret pay piyasasında, Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi pay piyasasında ve Denizli Cam Sanayii ve Ticaret pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak 2 gerçek kişiye toplam 147 bin 893,92 liralık para uygulanmasını kararlaştırdı.

Kurul ayrıca Oylum Sınai Yatırımlar'ın pay piyasasında 1 Nisan 2016 tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay brüt takas uygulanmasına ve yatırım kuruluşlarının müşterilerinden söz konusu şirketin pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin 3 ay yasaklanmasına karar verdi.


Etiketler spk