Sucuklu yumurta keyfi artık hayal oldu

Sucuklu yumurta keyfi artık hayal oldu
Güncelleme:

1.5 milyar liralık şarküteri pazarı, yüksek et fiyatları nedeniyle zor günler geçiriyor. Satışlarda yaşanan düşüş küçük gramajlı ürünlerle aşılmaya çalışılıyor

Pastırma, sucuk, salam gibi geleneksel et ürünlerinin artık 60 gramlık paketler halinde ve kampanya ile satılabiliyor. Sektörde yaşanan sıkıntıyla ilgili görüşlerini aktadar Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, “Artık tüketici, üzerinde kampanya olmayan ürünleri de almıyor. Şarküteri ürünlerini yüzde 50 indirim veya bir alana bir bedava kampanyaları ile satabiliyoruz. Yüzde 20-30'luk indirimler bile satmaya yetmiyor” diye konuştu.

PAKETLER KÜÇÜLDÜ

Yılın ilk üç ayında kırmızı et fiyatlarında tüm tedbirlere rağmen düşüş olduğunu aktaran Günsoy, dana eti ürünlerinde yüzde 6, piliç eti grubunda ise yüzde 8'lik zam yaptıklarını ve mayıs ayı itibarıyla zamların raflara yansıyacağını dile getirdi. Geçen yılın ilk üç ayına oranla perakende satış noktalarında bir artış olduğunu bunun da pazarda göreceli bir büyüme etkisi yarattığını anlatan Günsoy, tüketicinin alışveriş alışkanlığındaki değişimleri şöyle değerlendirdi: “Artık normal fiyatından ürünleri satamıyoruz. Mutlaka ciddi bir kampanyası olması gerekiyor. Bu tip uygulamalarla ciro oluşabiliyor. Et fiyatlarından dolayı 370 gramlık sucuklar 250'ye, 250 gramlıklar 200'e geriledi. Salam jambon tipi ürünlerde çabuk tüketilebilecek 60 gramlık aç bitir ürünleri artık pazarı domine ediyor. Eskiden satılan ürünler 150-200 gram idi şimdi bu 60 grama indi. Bundan dolayı ton bazında pazarda bir geriye gidiş var. Kârlılıklar sektörde yüzde 1-3 seviyesinde ”

Sözcü