Teknolojik değişim ve bankacılık sektörü

Teknolojik değişim ve bankacılık sektörü
Güncelleme:

Değişen dünyamız için teknolojik değişimlerin hızına ayak uydurabilmek ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için çaba göstermek her sektör için karşı konulamaz bir değişimi de beraberinde getirmiştir.

Türk bankacılık sektörünün de modern dünyanın ihtiyaçlarını karşılaması adına değişimlere ayak uydurması, beraberinde dijital bankacılık alanlarının yatırımlarını getirmiştir. Bankacılık sektöründe müşterilerin zamanın koşullarına ayak uydurarak hızlı ve pratik bankacılık işlemlerine ulaşmasını hedef edinen bankaların; internet şubesi, mobil bankacılık ve cep şubesi gibi kanallara yoğunluk vermesi, bu alanda yapılacak en büyük yatırımlar arasında yerini alıyor. Yeniden yapılandırılan sistematik bir süreç içerisinde hızla ilerleyen bankacılık sektörü için yeni olmayan ancak son dönemlerde daha çok karşılaşılan uygulamalar detaylandırılıyor.

Şubesiz Bankacılık

Bu süreçte akla gelen kavramlardan ilki ise şubesiz bankacılık seçenekleri oluyor. Şubesiz bankacılık seçeneklerinin en büyük uygulama alanı ise dijital bankacılık araçları üzerinden gerçekleşiyor. Dijital bankacılık için internet erişimi olan akıllı cihazların var olması bireylerin bulunduğu ortamdan dilediği zaman bankacılık işlemlerine ulaşabilmesini mümkün kılıyor. Şubesiz bankacılık uygulamalarının gerçekleşme olanağı bulduğu en büyük alanlar ise internet şubesi ve mobil bankacılık uygulamaları olarak karşımıza çıkıyor. İnternet şubesi nedir sorunun yanıtı için internet erişimi olan herhangi bir bilgisayar yardımı ile bireysel ya da ticari hesaplarınızı kontrol edebileceğiniz platformlar akla geliyor. Mobil bankacılık nedir sorusunun yanıtı ise yine benzer şekilde internet erişimi olan telefonlar aracılığı gerçekleştiriliyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, şubesiz bankacılık konusunda genel olarak oldukça ileri bir seviyeye gelindiğini vurguluyor.

Teknolojik Değişimler Açısından İş Bankası

Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer alan İş Bankası da teknolojik gelişmelerin öncüsü olan adımları atarak dikkatleri üzerinde çekiyor. Türkiye’nin ilk internet şubesi kullanımını ortaya koyan bir banka olan İş Bankası müşterilerine çok daha hızlı ve pratik kullanımlar sağlamak için dijital bankacılık ağını her geçen gün geliştiriyor. 2013 yılından bu yana teknolojik değişimlerin hızını fark eden ve bu hıza ayak uydurmaya çalışan bankanın artık teknolojik gelişmelere liderlik ettiğini söyleyen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, bu sürecin çok büyük yatırımlarla destekleneceğini söylüyor. 2008 yılından beri Türkiye’nin en büyük bankalarından birinin genel müdür yardımcılığı görevini üstlenen Hakan Aran Dijital banka uygulamaları için son derece büyük yatırımları iş bankası adına yapılmasını sağlayarak,  kendinden emin adımlarla ilerleyen İş Bankası için internet bankacılığı araçlarının yansımalarının da çalışma verimliliği açısından yükselmelere yol açtığını söyleyen Aran, yeni bir bankacılık sektörünün doğduğunu belirtiyor. İnternet bankacılığı, mobil bankacılık ve telefon bankacılığı gibi atılımlarla müşterilerin bankacılık alanında çok daha rahat çalışma imkanı bulmasına yardımcı olan Hakan Aran İş Bankası ile veri teknolojileri ve dijitalleşmenin geleceğinin inşa edilebileceğini vurguluyor.