Tesk Genel Başkanı Palandöken:

Tesk Genel Başkanı Palandöken:

"Mart sonuna kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin süresi ve ilk taksit ödemesi nisan sonuna ertelenmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son aylarda yaşanan terör olaylarının esnafı mağdur ettiğini belirterek, gelir vergisi beyannamelerinin süresinin ve ilk taksit ödemelerinin nisan sonuna ertelenmesini talep etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, terör olaylarının esnaf üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Terörden dolayı tedirgin olan halkın caddeleri boşalttığına ve alışverişi azalttığına dikkati çeken Palandöken, esnafın kasasında para olmadığını öne sürdü.

Terör olaylarından sadece iş yeri zarar gören veya sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerdeki esnafın değil ülke genelindeki esnafın etkilendiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Özellikle son aylarda birçok esnaf siftah yapamadan dükkanını kapatıyor. Esnaf işini devam ettirebilmek için iş yeri kirası, elektrik, su, telefon gibi giderlerini ödeyebilme derdinde. Bu ortamda mart sonuna kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin ve ödemesinin en azından nisan sonuna kadar ertelenmesi, esnafa kısmi bir rahatlama sağlayacaktır."