TÜBİTAK’tan girişimciye 200 bin lira hibe

TÜBİTAK’tan girişimciye 200 bin lira hibe
Güncelleme:

Bireysel Genç Girişim Projesi kapsamında yenilikçi iş fikirleri üreten girişimcilere 200 bin TL hibe verilecek.

Yerli ve milli teknoloji hedefiyle, Türkiye’nin teknolojide dışa bağımlılığını sona erdirmeyi hedefleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bireysel Genç Girişim Projesi kapsamında, bu yıl için iknci çağrıya çıktı.

Akşam gazetesinden Yelda Gökdağ'ın haberine göre yenilikçi iş fikirleriyle yapılacak başvurular, başarılı bulunması halinde 200 bin TL’lik karşılıksız hibeyle desteklenecek. Genç girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, istihdama katkı sağlayabilecekleri girişimlere dönüştürebilmeleri amacıyla, fikir aşamasından başlayarak pazara kadar destekleyen Bakanlık TÜBİTAK aracılığıyla başlattığı Bireysel Genç Girişim Projesi'nde yılın ikirci çağrısını da yayımladı. 

HANGİ ALANLARI KAPSIYOR?

Buna göre, enerji, sağlık, iletişim, tarım, beslenme ve akıllı üretim sistemleri alanında yenilikçi iş fikri bulunan herkes projeye başvuruda bulunabilecek. Projelerin başarılı bulunması halinde, girişimci 200 bin TL’lik karşılıksız hibeyle desteklenecek. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilerek, sanayi deneyimi olan rehberlerle girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanacak. 

ÜÇ AŞAMADAN GEÇİRİLECEK

Başvuruda bulunanlar 3 aşamadan geçecek. İlk aşamada girişimciler iş fikirlerini, uygulayıcı kuruluşlar olarak belirlenen üniversitelere sunacak. Üniversiteler, başarılı bulursa, girişimcilere mentorluk, işbirliği ağları oluşturma, eğitim gibi destekler sağlayacak.

Ticarileşme potansaiyeli artırılacak

Üçüncü aşamada ise şirketin ticarileşme potansiyellerinin artırılması hedeflenecek. Bu çerçevede, kuruluş proje önerisi hazırlayarak TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvuracak. Projelerin teknolojik doğrulaması yapılarak projenin bu programa özel kriterler taşıyıp taşımadığı incelenecek. Taşıması halinde TÜBİTAK desteğini sürdürecek. Projeyle nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor.

Şirket kurma süreci

Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimciden belli bir süre içinde, şirket kurması istenecek. TÜBİTAK ile kuruluş arasında sözleşme imzalanmasından sonra kuruluşa teminat alınmaksızın 200 bin TL tutarında hibe olarak sermaye desteği sağlanacak. İkinci aşama süresince kuruluşun isteğine bağlı olarak iş rehberi desteği sağlanacak.

Akşam