Türkiye'de İnternet Kullanımı, E-ticaret ve İndirim Kuponları

Türkiye'de İnternet Kullanımı, E-ticaret ve İndirim Kuponları

İnternet kullanımı ve internetten yapılan alışverişler gitgide popülerleşiyor.

Yaygınlaşan bu sektör de karşımıza yeni girişimler ve platformlar ortaya koyuyor. Bunlardan biri de indirim kuponları. Eskiden gazetelerden toplanılan, mağazaların kağıt olarak dağıttığı indirim kuponları da internete girdi ve dijitalleşti.

Türkiye olarak internet, alışveriş ve indirim kuponu alışkanlıklarımız nasıl? Amsterdam merkezli, Türkiye dahil 10 ülkede hizmet veren indirim kuponu Saleduck, Türkiye araştırmasıyla internet kullanımı ve indirim kuponlarına ışık tutuyor.

1-20160606105221.jpg

Türkiye'deki her 10 hanenin 7'si internet erişimine sahip. Bu oran Avrupa'dan ne kadar geri olsa da gösterdiği gelişim ile internet sektörü için umut vaadediyor. Nüfusun %55,9'u internet kullanıyor ve internet kullanan ver 3 bireyden 1 tanesi internetten alışveriş yapıyor.

Türkiye'de İndirim Kuponu Kullanımı

İnternetten alışverişin yavaş yavaş bir parçası olmaya başlayan indirim kuponu kullanımı Türkiye'de nasıl?

2-20160606105221.jpg

Türkiye'de erkekler daha çok indirim kuponu kullanıyor. Ancak erkeklerin internetten kullanımı daha yaygın olduğu için bu oranın böyle çıkması normal.

 En Çok İndirim Kuponu Kullanılan Mağazalar

Her mağaza için sürekli indirim kuponu bulunmasa da, dağıttığı indirim kuponu sıklığı ile bazı mağazalar öne çıkıyor.

3-871.jpg

Media Markt elektronik kategorisinde öne çıkarken, Expedia'nın otel rezervasyon sitesi Hotels.com tatil alanında indirim kuponu esirgemeyen mağazalardan.  Türkiye'nin en büyük hazır giyim mağazalarından Boyner'in de sık sık indirim kuponunu bulmak mümkün. Boyner kadar olmasa da Mizu için de indirim kodu konusunda başarılı diyebiliriz. Pazaryerinde Aliexpress öne çıksa da n11 indirim kuponu konusunda oldukça cömert.

Saleduck indirim kodu sitesinde dilediğiniz mağazaların güncel indirim kuponlarını bulmak için buraya tıklayın.