Türkiye'de bu da oldu: ''Boş baklava'' satışa çıktı

Türkiye'de bu da oldu: ''Boş baklava'' satışa çıktı
Güncelleme:

Son dönemde yapılan zamlar vatandaşın alım gücünü düşürdü. İşleri zayıflayan esnaflar ise ilginç yöntemlere başvurmaya başladı. Bir tatlıcı satışlarını artırmak için içinde ceviz veya fıstık bulunmayan baklavayı satışa çıkardı. Sosyal medyada gündem olan ''boş baklava'' 19.90 liradan satılıyor.

Son dönemde yaşanan hayat pahalılığı hem esnafı hem de vatandaşı canından bezdirdi. Gıdadan giyime, enerjiden akaryakıta kadar birçok ürünün fiyatı fahiş şekilde arttı. Bu durum alım gücünü düşürürken, maliyeti artan esnafın da satışını düşürdü. Hal böyle olunca da esnaf kendince farklı çözümler üretmeye başladı. Bunun son örneği ise bir tatlıcıdan geldi.

"BOŞ BAKLAVA" ÜRETİLDİ
Hem maliyetlerin hem de ceviz ve fıstık gibi tatlı yapımında kullanılan kuruyemiş ürünlerinin fiyatının artmasının ardından, içinde herhangi bir ürünün olmadığı "boş baklava" üretildi.

KİLOSU 19.90'DAN SATILIYOR
Sosyal medyada elden ele dolaşan fotoğrafa göre, boş baklavanın kilosu 19.90'dan satılıyor. Boş baklavaya ilgi de az değil. Esnaf, bu yöntemle birlikte düşen satışları bir nebze olsun hareketlendirmeyi düşünüyor.

Etiketler boş baklava