Uzak Doğu'nun salyangozu Sinop'tan

Uzak Doğu'nun salyangozu Sinop'tan
Güncelleme:

Sinap, Çin ve Japonya başta olmak üzere bir çok ülkeye deniz salyangozu ihraç ediyor.

Sinop’tan Çin ve Japonya başta olmak üzere Uzak Doğu ülkelerine 2015 yılı içerisinde 632 bin ton 750 kilogram deniz salyangozu ihraç edilip, karşılığında 4 milyon 719 bin dolar döviz elde edildiği bildirildi.

Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak ihracatla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Son yıllarda deniz salyangozu ihracatında ciddi bir artış gözlenmiştir. Türkiye’nin ihraç ettiği en önemli su ürünlerinden biri de deniz salyangozudur. İlimizde son yıllarda deniz salyangozu özellikle ekonomik balık stoklarının azalması sonucu küçük balıkçılar için alternatif bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Balıkçılarımız deniz sıcaklığının durumuna göre sonbahar ve ilkbaharda iki dönem olarak yoğun şekilde avcılık gerçekleştiriyorlar” dedi.

Uzak Doğu ülkelerine deniz salyangozu ihracının sürdüğünü ifade eden Asak, bu kapsamda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerekli denetim ve kontrollerin yapıldığını, şu ana kadar ihracatı gerçekleşip geri dönen veya analizi uygun bulunmayan ürün olmadığını sözlerine ekledi.