Uzmanlardan dolar ve altın için dikkat çeken 2021 tahmini!

Güncelleme:

ABD'de yaşanan "sivil darbe" kaosunun ardından düşüşünü sürdüren piyasalar için dikkat çeken bir tahmin geldi. Uzmanlar 2021 yılında gram altın ile dolarda büyük düşüş bekliyor.

ltın fiyatları salı günü son sekiz haftasının zirvesini görmüş ve çarşamba günü itibari ile düşüşe geçmişti. Öte yandan dolar ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın peş peşe aldığı faiz artırımı kararlarından etkilenerek düşüşe geçmişti. En son ABD'de Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmemesinden dolayı çıkan kargaşadan dolar fiyatları da etkilendi.

Yatırımcılar doların sürekli yön değiştirmesinden dolayı altına yatırım yapmakta tedirginlik yaşarken dikkat çeken tahminler peş peşe geldi.

"ALTIN ALIMLARI ARTABİLİR"

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu. Moya altın yorumunda "Altının zayıflığının kar realizasyonundan olduğu düşünülüyor fakat ABD Hazine tahvillerinin yükselmesi dolardaki zayıflamayı durdurdu. Altın, koronavirüs ve enflasyon endişeleriyle bu çeyrekte güçlü güvenli liman alımları görebilir." dedi.

Piyasalardaki düşüş sürüyor! Dolar, euro ve altında günün ilk rakamlarıPiyasalardaki düşüş sürüyor! Dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

"GRAM ALTINDA 430 TL BÖLGESİ DESTEKTİR"

 Stratejist / Özel Fon Yöneticisi Rıdvan Baştürk, altın grafiği beklentisini paylaşmaya devam diyor. 2021'in dördüncü mesai gününde güncel altın grafiği beklentisini paylaşarak Twitter üzerinden yaptığı yorumda şu paylaşımı yaptı;

Uzmanlardan dolar ve altın için dikkat çeken 2021 tahmini! - Resim : 2


ÜNLÜ İSİMDEN DOLAR İÇİN 6.80 TL TAHMİNİ

AA Analisti İslam Memiş, altın ve dolar kurundaki son durum için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatları nasıl bir yön izleyecek, dolar/TL düşecek mi araştıran vatandaşların sorularına cevap veren Memiş, "Bu süreçlerde yukarı yönlü atakların gerçekleşme ihtimali var. Bu düşüşlerin çok uzun vadeli kalacağını tahmin etmiyorum. Kısa süreli bir düşüşten bahsediyoruz." dedi. Peki dolar ne kadar olacak?

 DOLAR HANGİ SEVİYEDE SABİT KALACAK?

Sosyal medyada video paylaşımı yapan Memiş'e takipçilerinden gelen 'Doların sabitleneceği seviye olur mu?' sorusuna ise çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. S

oruya ilişkin, 7 lira seviyesi güçlü bir psikolojik destek seviyesi olarak gördüğünü söyleyen Memiş, "7 liranın atlına sarkarsa 6.80'ler konuşulabilir" dedi. Memiş açıklamasına şöyle devam etti; "Dolar kurundaki düşüşler ticaret yapanları daha çok ilgilendirdiği için bu süreci açık pozisyonu olan şirketler tahmin edecek.7 lira destek seviyesi gündeme gelebilir ama önemli olan ABD'deki süreç nasıl devam edecek. Toparlanma ne kadar sürecek?" dedi.

DOLAR DÜŞTÜKÇE ALTIN DA DÜŞECEK Mİ?

Doların zayıflamasının ardından dolar düştükçe altın fiyatları da düşer mi araştırılırken, Memiş takipçilerinin merak ettiği bu soruya da ;"Doların içeride değer kaybediyor olması beraberinde gram altın ve gümüşün gram fiyatının da değer kaybetmesine neden oluyor. Doların vermiş olduğu fırsatları emtia tarafında değerlendirilmesi gerekiyor. Yıla yayarak bazı fırsatları göz önünde bulundurmak gerekiyor . " yorumuyla cevap verdi.

"GRAM ALTIN 540'DAN 440 SEVİYESİNE GERİLEDİ"

Memiş gram altının 540 liradan 440 lira seviyesine gerilemesini vurgulayarak, bu düşüşlerin kademeli alım fırsatı olduğunu değerlendirdi. Gram altının birim fiyatının teknik olarak 440-480 aralığında olduğunu aktaran Memiş, doların değer kaybetmesinin altının ons fiyatını pozitif olarak desteklediğini aktardı. Memiş açıklamasına;" Altının gram fiyatındaki düşüşün kalıcı olduğunu söylemek zor. Bu düşüler alım fırsatı olarak kullanılmalı. Altın fiyatlarındaki yumuşak düşüşler agresif şekilde yükseliyor. Bu gerilemeler yatırımcısına iyi alım fırsatları sürüyor." yorumuyla devam etti.

InvestAZ Araştırma Müdürü Yusuf Topçu altın yorum değerlendirmesinde, altın fiyatlarının 2020'de ziirvesi olan 2000 bin dolar seviyesine geldiğini vurguladı. Topçu yorumuna şöyle devam etti;

"Yeni yılda ön plana çıkmaya başlayan, şu anda konuşulmayan küresel ölçekte en büyük risk ABD-Çin sürtüşmesi... Ticaret savaşları ilk aşamada arka planda kalmış, araya Covid-19 salgını girmiş olsa da seçim sonrası karışmaya başlayan ABD politikası ile Çinli şirketlere uygulanmak istenen yasaklar ve kısıtlamalar aynı hızla ilerliyor. New York borsasında koteden çıkartılacak olan 3 Çinli Telekom şirketi tartışmalarından sonra ABD yönetimi Alibaba ve WeChat mobil ödeme sistemlerine kısıtlamalar uygulamak için çalışımalar yürütmekte. Yeni yılda ABD, Çin veya AB bölgesinin Türkiye demir çeliğine uyguladığı ek vergiler gibi küresel ölçekte serbest ticarete verilecek her birim zarar, altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket olarak takip edilebilir."

Seçiniz...