Vakkas Altınbaş’tan Gençlere Kariyer Tavsiyeleri

Vakkas Altınbaş’tan Gençlere Kariyer Tavsiyeleri

Mücevherat, finans, enerji ve lojistik sektörlerinin yanı sıra eğitim alanında da İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile faaliyet gösteren Altınbaş Holding'in...

Mücevherat, finans, enerji ve lojistik sektörlerinin yanı sıra eğitim alanında da İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile faaliyet gösteren Altınbaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, üniversiteli gençlere gelecekle ilgili tavsiyelerde bulundu.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından düzenlenen öğrencilerle Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Vakkas Altınbaş'ı buluşturan etkinlik gerçekleşti. Üniversiteli gençlerle yaşamından alıntıları paylaşan Vakkas Altınbaş, kariyer planlamaları noktasında da öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

KIBRIS'TA BAŞLAYAN YOLCULUK

Etkinlik öncesinde İhlas Haber Ajansı (İHA)'ya açıklama yapan Vakkas Altınbaş; Kıbrıs'ta başlayan yolculuklarından, Türkiye'nin kuyumculuk sektöründe dünyadaki yerine, sektörün gelişiminden, bu alanda çalışmak isteyen gençlere tavsiyelere kadar pek çok konuda görüşlerini dile getirdi. 1974 yılından sonra Kıbrıs'a yerleşerek orada kuyumculuk sektörünü geliştiren bir aile olduklarını söyleyen Vakkas Altınbaş, daha sonra Türkiye'ye gelerek İstanbul'a yerleştiklerini belirtti. "Yurt dışında olduğunuz zaman iş adamlarını ziyaret etmek için Türkiye'den gelen Cumhurbaşkanı veya Başbakanla daha rahat görüşme şansı buluyorsunuz" diyen Altınbaş, Kıbrıs'ta oldukları dönemde Turgut Özal'ın seçimleri kazandıktan sonra Kıbrıs'a geldiğini ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN ALTIN SEKTÖRÜNDE TARİHİNİ DEĞİŞTİREN İSİM TURGUT ÖZAL'DIR"

Vakkas Altınbaş, Özal'ın ziyaretini ve devamında yaşanan gelişmeleri ise şöyle anlattı: "Turgut Özal'ı ben karşılamış, ilk mağazamızda ağırlamıştım. Ziyaret sırasında Özal, bu işleri nasıl yaptığımızı, neden Gaziantep'te değilde burada yaptığımızı sordu. Türkiye'de bu işlerin resmi olarak yapılmadığını, Kıbrıs'ta ise nasıl resmi bir şekilde yürütüldüğünü kendisine aktarmıştık. O da bunları not almıştı. Bunun üzerine bu konuda çalışma yapan Özal, Türkiye'nin altın konusunda tarihini değiştiren isimdir. Biz de bu gelişmelerden sonra Türkiye'ye dönerek ilk altın fabrikasını kurup, ilk kez makineleşmeyi sağlayan firma olduk.'

"TÜRKİYE KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDE LİDERLİĞE DOĞRU İLERLİYOR"

1984 yılında 5 bin kuyumcunun bu işten kazanç sağladığını şu an bu rakamın 25 bine çıktığını dile getiren Vakkas Altınbaş, "Bu açıdan bakıldığında bir pazar büyüyorsa o sektörde gelecek ve iş var demektir. Artık eski kuyumcuların devri kapandı demek mümkün. Şu an dil bilen, kendisini bu alanda geliştirmiş yeni kuyumcular sektöre adım atıyor" dedi.

Türkiye'nin kuyumculuk sektöründe dünya üzerindeki yerine bakıldığında İtalya'nın ardından ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Altınbaş, şunları söyledi: "Türkiye bu alanda birinciliğe doğru gidiyor ve ben önümüzdeki yıllarda bunun gerçekleşeceğine inanıyorum."

'GENÇLERİMİZ GELECEK VAAT EDEN BU SEKTÖRDE YER ALMALI'

Kuyumculuk sektörünün gelecek vaat eden bir alan olduğunun altını çizen Vakkas Altınbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Kuyumculuk her zaman büyüyecek bir sektör olduğu için ben de bu alanı gençlere tavsiye ediyorum. Gençler yeni bir sisteme adapte olacakları için kendilerini dil konusunda, cesaret konusunda, öz güven konusunda geliştirmeleri gerekiyor. Bunun dışında verebileceğim diğer bir önemli tavsiye de gençlerimizin mutlaka girişimci olmaları yönünde olacak."