Vatandaş cep yakan et fiyatları için çözümü buldu !

Vatandaş cep yakan et fiyatları için çözümü buldu !
Güncelleme:

Türkiye genelinde artan et fiyatlarına karşı, vatandaşlar da ortak koyun almaya başladı.

Türkiye genelinde artan et fiyatlarına karşı, vatandaşlar da çözüm olarak bir kaç kişi bir araya gelip küçükbaş hayvan satın alıp, et ihtiyacını karşılama çalışıyor.

Son dönemlerde et fiyatları yurt genelinde arttı. Market ve kasaplarda dana etinin kilosu çeşitlerine göre 40 ila 70 lira arasında, koyun eti 29 ila 35 lira, kuzu eti de 35 ila 43 lira arasında değişirken; yüksek fiyatta et almak istemeyen vatandaşlar da biraya gelip, kilosu 22 ila 25 lira arasında değişen fiyatlarla küçükbaş hayvan satın almaya başladı. Konya'da besicilik ve adak kurban satışı yapan Kasım Elmas, bu şekilde alışveriş yapan vatandaşların yüzde 30 ila 40 arasında değişen oranda kar elde ettiğini söyledi. Son zamanlarda et fiyatlarının artması ile küçükbaş hayvan satın alma taleplerinin arttığını ifade eden Elmas, "'Bazı iş yerlerinde çalışan 3-5 arkadaş birleşerek kasaptan et almak yerine daha avantajlı olduğu için bizden küçükbaş hayvan talep ediyorlar. Bizde kilosunu 22 ila 25 lira arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Böylece et alırken yüzde 30 veya 40 oranında bir avantaj sağlamış oluyorlar'" dedi.

Kendisi gibi besicilik yapan diğer kişilere de bu şekilde talepler geldiğine dikkat çeken Elmas, şunları söyledi: "Vatandaş kasap reyonuna gittiği zaman 40 liraya kıyma alıyor ve bu bütçesine dokunuyor. Bu yüzden tercihlerini bir araya gelip toplu halde küçükbaş hayvan alma yönünde kullanıyorlar. İstedikleri taktirde de hijyenik koşullar içerisinde kesimini gerçekleştirip istedikleri şekilde pay ederek teslim ediyoruz.''

FOTOĞRAFLI

Vatandaş cep yakan et fiyatları için çözümü buldu !

Vatandaş cep yakan et fiyatları için çözümü buldu !

Etiketler zam türkiye et