Virüs Arapları durduramadı! 518 milyon dolarlık yatırım

Virüs Arapları durduramadı! 518 milyon dolarlık yatırım
Güncelleme:

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, korona virüs salgını sonrası ortaya çıkan ekonomik krize rağmen bir yatırıma daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Newcastle United’ı alan fon, dünyanın en büyük konser ve organizasyon şirketi Live Nation’un en büyük 3. hissedarı oldu.

Suudi Arabistan Kamu Yatırımı fonu, korona virüs salgını nedeniyel tüm dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen dikkat çeken bir yatırıma daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde İngiliz kulübü Newcastle United’ı satın alarak dikkatleri üzerine çeken yatırım fonu, dünyanın en büyük konser ve organizasyon şirketi Live Nation’dan 518 milyon dolarlık hisse aldı. Suudi Arabistan Kamu yatırım fonu Metallica, Lady Gaga ve David Guetta gibi dünyaca ünlü isimlerin konserlerini organize eden şirketin en büyük 3. hissedarı oldu.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, Metallica, Lady Gaga, David Guetta gibi isimlerle çalışan dünyanın en büyük konser ve organizasyon düzenleme şirketi olan Live Nation’dan 518 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Arap yatırım fonları, hisse fiyatları dibe vurunca, tüm dünyada alanının en iyisi olan şirketlere bir bir ortak oluyor.

EN BÜYÜK 3. HİSSEDAR OLDULAR

CNBC’de yer alan habere göre, son olarak Suudi Arabistan kamu Yatırım Fonu, 500 milyon dolar karşılığında dünyanın en büyük konser organizasyonu şirketlerinden Live Nation'ın yüzde 5.7'sini satın aldı. Fon böylece, Liberty Media ve Vanguard Group'un ardından şirketin en büyük üçüncü hissedarı oldu.

ŞİRKETİN DEĞERİ KORONA VİRÜS NEDENİYLE YÜZDE 40 DÜŞTÜ

Tüm dünyada konser ve benzeri organizasyonlar iptal edildi. Tahminlere göre yıl sonuna kadar eski haline gelmesi beklenmiyor. Bu nedenle Live Nation'ın değeri yüzde 40 düşmüştü. Suudi fonunun yaptığı bu alımla birlikte, şirketin hisseleri bir anda yüzde 10 değer kazandı.

Çalışanlarını ücretsiz izne gönderen, işe alımları durduran, yöneticilerin maaşlarında yüzde 50 kesinti yapan şirket için bu yatırım tam anlamıyla hayat kurtardı.

Live Nation; Metallica, Lady Gaga, Mariah Carey, Alicia Keys, Billie Eilish, Coldplay, Madonna, David Guetta ve Aerosmith gibi birçok dünyaca ünlü şarkıcıların ve müzik gruplarının konserlerini düzenliyor.

NEWCASTLE UNİTED'I DA ALDILAR

Fon, İngiltere Premier Lig ekibi Newcastle için de sahibi Mike Ashley ile 300 milyon pound karşılığında anlaşma sağlamıştı. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, Prens Salman'ın ‘2030 Vizyonu' projesi kapsamında Softbank (45 milyar dolar) , Lucid Motors (1 milyar dolar) ve Uber'e de (3.5 milyar dolar) yatırımlar yapmıştı.