Yamaha Motor Sürdürebilirlik Fonu kurdu

Yamaha Motor Sürdürebilirlik Fonu kurdu
Güncelleme:

Mobilite sektöründe hayata geçirdiği sürdürülebilir yaşama katkı sağlayacak yol haritası ve projelerle örnek gösterilen Yamaha Motor yine bu alanda tüm sektörleri içine alan ve etki alanını büyüten bir projeyi daha duyurdu.

. Yamaha Motor bugün, çevreyle ilgili sorunları çözmek için çalışan şirketlere yatırım yapmak için Yamaha Motor Sürdürülebilirlik Fonu'nu kurdu. CO2 seviyeleri ve çevresel ayak izini azaltmanın yanı sıra karbon dengelemesine olanak tanıyan yeni bir girişime imza atan Yamaha, toplam yatırım değeri 100 milyon dolar olan fonu, 15 yıl süreyle işletilecek.

  “Dünyanın her yerindeki insanlara yeni bir heyecan ve daha tatmin edici bir yaşam sunmak” vizyonu ile hareket eden Yamaha Motor bu misyona ulaşmak için çevre odaklı girişimlere her geçen gün yenisini ekliyor.  Yamaha Motor Sürdürülebilirlik Fonu ile çevresel sorunları çözmeye çalışan çok sayıda şirketle iş birliğine dayalı ilişkileri geliştirmeyi ve her şirketin kendi amaçlarını karşılıklı olarak geliştirirken daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 2015 yılında Şirket, Silikon Vadisi, ABD'de Yamaha Motor Ventures'ı (YMV) ve 2018'de kendi yatırım fonu olarak Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P.'yi kurdu. Bu fon, yeni işletmeler yaratmak için start-up ​​şirketlerine keşif yatırımları yapmayı amaçlıyor. Bu yılın Şubat ayında açıklanan yeni Orta Vadeli Yönetim Planında (2022-2024), Yamaha Motor, bugüne kadar büyüme stratejileri ve yönetim temellerinin güçlendirilmesine ek olarak, sürdürülebilirlik çabalarını güçlendirmeyi ana amaç haline getirdi. Şirket, karbon nötrlüğü hedeflerine ulaşmak için gerekli karbon dengeleme çabalarını hızlandırmak için sürdürülebilirliğe katkıda bulunan yeni teknolojileri ve iş modellerini araştırmaya devam ediyor.

Etiketler Yamaha Motor